Vesti > Svet

Zbog "JEZIČINE" i MUTNIH RADNJI otpušteni voditelji CNN i Fox news

Lemon maltretirao svoje koleginice, a Karlson zbog kontroverzi ostao bez oglašivača

Izvor: K1info/Tanjug

25/04/2023 > 21:19

podeli vest:

Zbog "JEZIČINE" i MUTNIH RADNJI otpušteni voditelji CNN i Fox news
Foto: Tanjug/AP


Dve američke TV mreže, iz različitih razloga razišle su sa svojim poznatim voditeljima. Taker Karlson napustio je Fox news, a CNN je otpustio Dona Lemona.

Najbolje ocenjeni voditelj Fox news, Taker Karlson, razišao se sa tim medijem manje od nedelju dana nakon što je matična kompanija "Fox corp" postigla nagodbu od 787,5 miliona dolara zbog tužbe za klevetu, u kojoj je Karlson bio glavni akter.

Karlson je vodio informativni program na Fox news u udarnom terminu, koji je bio najgledaniji među Amerikancima starosti od 25 do 54 godine. Akcije Fox-a su nakon vesti o razlazu pale za 2,9 odsto. 

Do otpuštanja Karlsona je došlo nakon što je kompanija "Dominion Vouting Sistems" u svojoj tužbi navela da je Karlson dozvolio da se na programu emituju lažne tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari te kompanije, koja se bavi proizvodnjom mašina za glasanje, pri čemu je u privatnim porukama dovodio u pitanje verodostojnost tih informacija.

Karlson je umešan i u druge sudske procese sa kojima se Fox suočava, uključujući tužbu koju je podnela njegova bivša šefica knjigovodstva Ebi Grosberg, koja je rekla da je Fox iznudio njeno svedočenje u slučaju "Dominiona".

Razlog razlaza sa Karlsonom, međutim, nije objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji. ​Karlson se u petak odjavio na kraju emisije poželevši gledaocima "najbolji vikend" i najavljujući da će se vratiti u ponedeljak.

 

Fox je već ostao bez oglašivača koji su prestali da se reklamiraju u Karlsonovoj emisiji zbog kontroverzi.

Dva dobro obaveštena izvora rekla su da su izvršni direktor kompanije "Fox Corp" Laklan Murdok i izvršna direktorka "Fox news media" Suzan Skot odluku doneli u petak uveče.

Karlson se pridružio Fox news kao saradnik 2009. i postao je kovoditelj emisije "Fox & Friends Weekend" 2012. godine. Svoju emisiju počeo je da vodi u udarnom terminu u novembru 2016. godine.

I CNN je otpustio voditelja Dona Lemona i to zbog navodne mizoginije i lošeg ponašanja, objavio je BBC. Vest dolazi nakon što je Varajeti ovog meseca objavio da je Lemon maltretirao svoje koleginice, a Lemon je i ranije ove godine kritikovan zbog pojedinih komentara koje je dao tokom emitovanja. 

- Zapanjen sam - napisao je Lemon na Twitteru, navodeći da mu je njegov agent rekao da je otpušten.

Lemon je napisao na Twitteru da je zapanjen i da je posle 17 godina u CNN očekivao da mu neko od rukovodstva direktno kaže da je otpušten.

CNN je, sa druge strane, naveo na Twitteru da Lemon nije objavio istinu i da mu je ponuđena šansa da se sastane sa menadžmentom, ali da je umesto toga objavio izjavu na ovoj društvenoj mreži.

Lemon se pridružio CNN-u 2006. godine, a prvi put se našao na udaru kritika u februaru kada je tokom emisije "CNN This Morning" primetio da republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli (51) više nije u "najboljim godinama".

 

 

 

Ostavite komentar