Vesti > Svet

Dramatično na Mediteranu: Voda PRODIRE u BROD sa 400 ljudi, koji PLUTA bez KONTROLE

Kako je naveo Rojters, brod je ostao bez goriva, a potpalublje je bilo puno vode, dok kapetana nema i niko ne može da upravlja brodom

Izvor: K1info/Tanjug

09/04/2023 > 20:10

podeli vest:

Dramatično na Mediteranu: Voda PRODIRE u BROD sa 400 ljudi, koji PLUTA bez KONTROLE
Foto: Tanjug/AP/Salvatore Cavalli


U brod sa oko 400 ljudi, koji bez kontrole pluta između Malte i Libije, prodire voda, saoštila je danas služba za podršku "Alarm foun".

Ova služba je na Twitter nalogu navela da je dobila poziv za pomoć sa broda, koji je krenuo iz Tobruka u Libiji prošle noći i da su o tome obaveštene vlasti.

Kako je naveo Rojters, brod je ostao bez goriva, a potpalublje je bilo puno vode, dok kapetana nema i niko ne može da upravlja brodom.

 

 

Ljudi na brodu su počeli da paniče, a neki od njih su dobili medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

"Alarm foun" ističe da brod traži Malteška služba spašavanja (SAR).

Nemačka nevladina organizacija Sea watch international je na Twitter nalogu napisala da je na Mediteranu danas tražila brodove kojima je potrebna pomoć, uključujući i brod koji pluta bez kontrole.

Druga nemačka nevladina organizacija Džermani Reskjušip saopštila je danas da su se najmanje 23 migranta utopila u Mediteranu kada su doživeli brodolom.

Dodali su da su pronašli 25 osoba u moru tokom spasilačke akcije, ali da su uspeli da izvuku 22 preživele osobe i dva tela.

Međutim, Reskjušip je dodao da je njihovoj posadi rečeno da se oko 20 utopilo.

 

 


 

 

Ostavite komentar