Vesti > Svet

Fabrika KRALJA ČARLSA bila pod ISTRAGOM zbog TROVANJA Britanije

Agencija za zaštitu životne sredine i dalje prati rad postrojenja

Izvor: K1info/Tanjug

09/04/2023 > 19:04

podeli vest:

Fabrika KRALJA ČARLSA bila pod ISTRAGOM zbog TROVANJA Britanije
Foto: Tanjug/AP


Zelena energetska kompanija koju je pokrenuo britanski kralj Čarls, bila je pod istragom zbog kršenja brojnih zdravstenih i bezbednosnih pravila, nakon curenja više od 1.000 tona gasa za grejanje, piše danas Gardijan.

Metan, ugljen dioksid i tragovi toksičnog gasa vodonik sulfid pušteni su nakon incidenta u fabrici 2020. godine. To je trajalo 38 dana, i opisano je kao značajan incident od Agencije za zaštitu životne sredine. Fabrika u Dorsetu, JV Energen, takođe je bila pod istragom zbog zapaljivih i toksičnih supstanci.

U većinskom je vlasništvu Vojvodstva Kornvol, naslednog imanja koje prikuplja prihode za svakoga ko je muški naslednik prestola, tako da je sada vlasnik princ Vilijam.

Vojvodstvo je u saopštenju navelo da negativni uticaji štetnih gasova povezanih sa curenjem jesu za žaljenje, ali je bio potpuno nebitan u poređenju sa pozitivnim uticajem obezbeđivanja obnovljive energije.

Istraga je završena u avgustu prošle godine.

Zahtevi iz konačnih obaveštenja o poboljšanju kvaliteta rada fabrika ispunjeni su sledećeg meseca, ali se postrojenje i dalje prati kako bi se osigurala kontinuirana usklađenost sa tim obaveštenjima, saopštila je Agencija za zaštitu životne sredine.

 

Ostavite komentar