Vesti > Svet

POJAVIO SE SNIMAK trenutak pred eksploziju u kafiću: NOVINARU PREDALI STATUU, unutra je bila bomba?

Na aplikaciji Telegram pojavili su se snimci na kojima se vidi kako Vladlenu Tatarskom osoba predaje statuu u kafiću

Izvor: K1info

03/04/2023 > 09:47

podeli vest:

POJAVIO SE SNIMAK trenutak pred eksploziju u kafiću: NOVINARU PREDALI STATUU, unutra je bila bomba?
Foto: Tanjug/AP


Smrt ruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog istražuje se kao ubistvo, saopštili su nadležni, dok je broj povređenih u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, povećan na 32, a 10 njih je u teškom stanju, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva zdravlja.

Snimci objavljeni na društvenim medijima prikazuju eksploziju i povređene ljude na ulici. Još uvek nije jasno ko je odgovoran za detonaciju bombe.

Do eksplozije je došlo u nedelju veče, a izvor RIA Novosti rekao je da je eksplozivnu napravu doneo, kako se pretpostavlja, neko od posetilaca, u kutiji u kojoj je bila figurica - poklon Tatarskom.

Na događaj koji se juče održavao u kafiću u Sankt Peterburgu, inače rodnom gradu ruskog predsednika Vladimira Putina, bio je pozvan kao govornik.

 

U ruskim medijima pojavili su se kontradiktorni izveštaji o eksplozivnoj napravi kojom je ubijen Tataraski. Prema izvorima ruskog ministarstva unutrašnikh  poslova koje su citirali državni mediji, Tatarskom je neposredno pre eksplozije pokolonjena statua na dar te se sumnja da je u njoj bila sakrivena bomba.

Na aplikaciji Telegram pojavili su se snimci na kojim se vidi kako mu osoba predaje statuu u kafiću, ali još uvek nije potvrđeno da li je u njoj zaista bila bomba, prenosi BBC.

Darija Trepova iz Sankt Peterburga stavljena je na poternicu zbog sumnje da je ubila ratnog izveštača i blogera Vladlena Tatarskog. potvrđeno je u ruskoj policiji

Darija Trepova, rođena 1997. godine, biće privedena pred istražitelja.

Istraga ima razloga da veruje da je Trepova donela u kafić kutiju sa bistom Tatarskog, u kojoj je bila eksplozivna naprava.

 

Ostavite komentar