Vesti > Svet

Italija ZABRANJUJE LABORATORIJSKI proizvedenu hranu

Cilj je da se zaštitr poljoprivredno-prehrambeni proizvodni kompleks i gastronomsko nasleđe

Izvor: K1info/Tanjug

29/03/2023 > 07:13

podeli vest:

Italija ZABRANJUJE LABORATORIJSKI proizvedenu hranu
Foto: Pixabay.com


Italijanska vlada odobrila je nacrt zakona o zabrani upotrebe laboratorijski proizvedene hrane i stočne hrane s ciljem da se zaštite poljoprivredno-prehrambeni proizvodni kompleks i gastronomsko nasleđe, izjavio je italijanski ministar poljoprivrede na konferenciji za novinare.

Ako ovaj nacrt zakona "prođe" u parlamentu, italijanskoj prehrambenoj industriji neće biti dozvoljeno da proizvodi hranu ili hranu za životinje "iz ćelijskih kultura ili tkiva dobijenih od kičmenjaka", a kršenje ovih pravila kažnjavaće se i do 60.000 evra, prenosi Reuters.

- Laboratorijski proizvodi po našem mišljenju ne garantuju kvalitet, blagostanje i zaštitu italijanske kulture i tradicije - rekao je ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida, član desničarske stranke Braća Italije premijerke Đorđe Meloni.

Nacionalistička vlada premijerke Meloni obavezala se da će zaštititi italijansku gastronomiju i prehrambene proizvode od tehnoloških inovacija koje su proglašene štetnim, kao i da će Ministarstvo poljoprivrede preimenovati u ministarstvo poljoprivrede i prehrambenog suvereniteta.

 

Ostavite komentar