Vesti > Svet

Ruski LOVAC SU-35 presreo dva američka BOMBARDERA iznad Baltika

Lovac je leteo prema međunarodnim pravima i nije dozvolio kršenje ruskog vazdušnog prostora, saoštilo ministarstvo odbrane Rusije

Izvor: K1info/Tanjug

20/03/2023 > 22:13

podeli vest:

Ruski LOVAC SU-35 presreo dva američka BOMBARDERA iznad Baltika
Foto: Pixabay.com


Ruski lovac Su-35 sprečio je danas dva strateška bombardera B-52H američkog vazduhoplovstva da naruše ruski vazdušni prostor iznad Baltičkog mora, saopštio je ruski Centar za kontrolu nacionalne odbrane.

- Radarski objekti snaga PVO Zapadnog vojnog okruga na dežurstvu iznad Baltičkog mora 20. marta otkrili su vazdušne ciljeve koji lete u pravcu ruske državne granice. Oni su klasifikovani kao dva strateška bombardera B-52N američkog ratnog vazduhoplovstva - navodi se u saopštenju.

Centar je saopštio da se posle "uklanjanja stranih vojnih aviona", ruski lovac vratio na aerodrom svoje baze, prenele su RIA Novosti.

Rusko ministarstvo odbrane je naglasilo da je ruski lovac leteo u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora i da nije dozvolio kršenje ruskog vazdušnog prostora.

Podsetimo, američka vojska je prošle nedelje saopštila da je ruski borbeni avion udario u propeler špijunskog drona, koji se potom srušio u Crno more. Rusija je tvrdila da to nije tačno i da se letelica srušila zbog "oštrog manevrisanja".

 


 

 

Ostavite komentar