Vesti > Svet

Severnokorejske BALISTIČKE RAKETE neće biti UPERENE ka Južnoj Koreji, ekspresan ODGOVOR Japana i SAD

Sestra lidera ove države uputila je poslednje upozorenje Seulu i Vašingtonu

Izvor: K1info/Tanjug

19/02/2023 > 08:43

podeli vest:

Severnokorejske BALISTIČKE RAKETE neće biti UPERENE ka Južnoj Koreji, ekspresan ODGOVOR Japana i SAD
Foto: Tanjug/Korea News Service via AP


Severnokorejske interkontinentalne balističke rakete neće biti uperene ka Seulu, rekla je danas zamenica šefa Odeljenja za javnost i informisanje Radničke partije Koreje Kim Jo-Džong.

Kako je rečeno, Severna Koreja ne namerava da ima bilo šta sa Južnom Korejom.

- Interkontinentale rakete neće biti uperene ka Seulu. Apsolutno nemamo nameru da imamo ikakva posla sa Južnom Korejom - ističe se u saopštenju Kim Jo-Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Foto: Tanjug/Korea News Service via AP

 

Kako je prenela severnokorejska agencija KCNA, ona je uputila "poslednje upozorenje Seulu i Vašingtonu".

- Pratimo svaku akciju naših neprijatelja i odgovorićemo snažno na svaki neprijateljski čin - navela je Kim Jo-Džong u saopštenju.

Kao odgovor, Japan i Sjedinjene Američke Države će najverovatnije izvesti zajedničku vazduhoplovnu vojnu vežbu danas posle podne, objavio je Fudži njuz.

Očekuje se da japanski lovci i američki bombarderi učestvuju u vežbi oko Japana, a vreme održavanja će zavisiti od vremenskih uslova, preneo je Rojters pisanje japanskog medija, koji se poziva na više izvora.

Južna Koreja i SAD su već održale danas vazdušnu vežbu u kojoj je učestvovao američki strašteški bombarder, takođe kao odgovor na testiranje interkontinentalne balističke rakete Pjongjanga, saopštila je južnokorejska vojska.

Foto: Tanjug/Korea News Service via AP

 

Japanske i južnokorejske vlasti saopštile su u subotu da je Severna Koreja ispalila balističku raketu, koja je pala u Japansko more.

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je da se veruje da je projektil pao u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.
 

 


 

 

Ostavite komentar