Vesti > Svet

Objavljen SNIMAK OBARANJA nepoznatog LETEĆEG objekta iznad jezera Hjuron

U nedelju su u jednom periodu, na ograničenoj teritoriji, bili zatvoreni vazdušni prostori dve države

Izvor: K1info

12/02/2023 > 22:42 >> 07:06

podeli vest:

Objavljen SNIMAK OBARANJA nepoznatog LETEĆEG objekta iznad jezera Hjuron
Foto: Pixabay.com


Američki mediji javljaju da je njihova vojska oborila neidentifikovani leteći objekat iznad jezera Hjuron, a navodno je akciju izvršio avion F-16. Ta potvrda stigla je i od kongresmenke Elise Slotkin u njenoj objavi na Twitteru.

U svom postu Slotkinova je navela da je urađen "odličan posao svih koji su izvršili misiju u vazduhu i u štabu".

Kongresmenka nije iznela detalje o tome koji je objekat Ratno vazduhoplovstvo oborilo, ali je rekla da ih sve zanima šta je to i čemu služi.

 

Na mrežama su osvanuli snimci na kojima se vidi deo navodne letelice koja pada s neba.

Prethodnih dana već je bilo slučajeva da "neidentifikovani leteći objekti" lete nad teritorijama SAD i Kanade, a danas su jedno vreme, na ograničenim teritorijama, bili zatvoreni vazdušni prostori obe države. Govoreći o tim objektima, Slotkinova je istakla:

- Sve dok ove stvari prolaze preko SAD i Kanade, nastaviću da tražim od Kongresa da dobije potpuni izveštaj na osnovu istraživanja olupine.

Prema njenom tvitu, ona je u nedelju primila poziv od američkog ministarstva odbrane u kojem joj je rečeno da vojska "izuzetno pažljivo prati objekat iznad jezera Huron".

Ova objava na društvenim mrežama je napisana nekoliko sati pošto je Federalna uprava za avijaciju (FAA) otvorila vazdušni prostora iznad jezera Mičigen.

Podsetimo, prethodnih dana uočena su i oborena dva neidentifikovana leteća objekta - jedan iznad Aljaske, a drugi iznad Kanade.

 

Ostavite komentar