Vesti > Svet

Kome pomažu UJEDINJENE NACIJE? Šef Belih šlemova tvrdi: NIKAKVA POMOĆ UN NIJE STIGLA na sever Sirije

Šef organuzacije Raed al Saleh Saleh rekao je UN treba da se izvini sirijskom narodu

Izvor: K1info/Tanjug

10/02/2023 > 15:20

podeli vest:

Kome pomažu UJEDINJENE NACIJE? Šef Belih šlemova tvrdi: NIKAKVA POMOĆ UN NIJE STIGLA na sever Sirije
Foto: Youtube PrintScreen/Netflix


Šef sirijske grupe "Beli šlemovi" Raed al Saleh optužio je danas Ujedinjene nacije da nisu isporučile odgovarajuću humanitarnu pomoć oblastima Sirije pod kontrolom pobunjenika, koje su razorene snažnim zemljotresom.

Saleh, koji predvodi grupu, kazao je da to područje od UN nije dobilo nikakvu pomoć za saniranje posledica zemljotresa koji je pogodio Siriju u ponedeljak. 

On je dodao da je šest kamiona koji su u četvrtak prešli granicu sa Sirijom bila redovna isporuka, nevezana za zemljotres, i da je i ona odložena, preneo je Rojters.

- Kamioni koji su juče ušli su konvoj koji je trebalo je da uđe u ponedeljak, ali je kasnilo zbog zemljotresa - rekao je on novinarima putem video linka iz Idliba.

Foto: Youtube PrintScreen/TEDx Talks

Šef organuzacije Beli šlemovi Raed al Saleh Saleh

Prema njegovim rečima, do sada na severozapad Sirije nije stigla bilo kakva pomoć UN kao odgovor na zemljotres.

Saleh je ocenio odgovor UN kao "katastrofalan" i dodao da ta međunarodna organizacija treba da se izvini sirijskom narodu za izostanak pomoći.

"Beli šlemovi", zvanično poznati kao Civilna odbrana Sirije, zaslužni su za spasavanje hiljada ljudi u područjima koje su pod kontrolom pobunjenika, navela je agencija. 

Oni za sebe kažu da su neutralni, dok ih sirijska vlada opisuje kao oruđe zapadne propagande i pobunjenika predvođene islamistima.

 

 


 

 

Ostavite komentar