Vesti > Svet

RUSI se prave ludi: Naše RAKETE iznad MOLDAVIJE i RUMUNIJE? Koje rakete?

Kremlj je odbio da komentariše izveštaje da su ruske rakete danas navodno ušle u vazdušni prostor Moldavije i Rumunije

Izvor: K1info/Tanjug

10/02/2023 > 13:59

podeli vest:

RUSI se prave ludi: Naše RAKETE iznad MOLDAVIJE i RUMUNIJE? Koje rakete?
Foto: Tanjug/AP Photo/Russian Defense Ministry Press Service


Kremlj je odbio da komentariše izveštaje da su ruske rakete danas navodno ušle u vazdušni prostor Moldavije i Rumunije.

- Ne, ne bih mogao to da komentarišem. To je direktno povezano sa specijalnom vojnom operacijom. Za to je zaduženo Ministarstvo odbrane - rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a preneo je Tass.

S druge strane ministarstvo spoljnih poslova Moldavije je ranije danas pozvalo ruskog ambasadora na razgovor da ukaže ruskoj strani na neprihvatljivo kršenje vazdušnog prostora zemlje.

Što se tiče Rumunije, Rojters je preneo, pozivajući se na Ministarstvo odbrane, da izveštaji da su dve rakete danas prošle kroz njen vazdušni prostor nisu potvrđene.

Rumunsko ministarstvo odbrane potvrdilo je da su njihovi radari danas otkrili ruske projektile, ali da nisu ušli u vazdušni prostor Rumunije "ni jednog jedinog trenutka".

- Sistem vazdušne kontrole je danas detektovalo vazdušni objekat koji je lansiran sa Crnog mora, sa ruskog broda u blizini poluostrva Krim. Najverovatnije se radi o krstarećoj raketi, koji je ušao vazdušni prostor Ukrajine, Moldavije, a onda se vratio u Ukrajinu, bez ijednog sekunda provedenog u rumunskom prostoru - saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane, preneo je Tass.

Projektil je proleteo blizu Rumunije, a najkraća razdaljina projektila i državne granice ove zemlje je u jednom trenutku bila 35 kilometara, dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

 

Ministarstvo odbrane Moldavije potvrdilo je da je projektil jutros ušao u vazdušni prostor te zemlje ne navodeći da li je u pitanju ruska raketa koja je, kako navode ukrajinske vlasti, "nadletela rumunsku i moldavsku teritoriju".

Načelnik ukrajinskog generalštaba Valerij Zalužnji rekao je jutros da su dve ruske rakete danas uletele u vazdušni prostor Rumunije i Moldavije, pre nego što su odletele ka Ukrajini.

Ministarstvo odbrane Rumunije saopštilo je i da je ruski projektil koji je jutros ispaljen sa broda blizu Krima ušao u vazdušni prostor Moldavije pre nego što je pogodio Ukrajinu. 

 

Projektil je proleteo blizu Rumunije, a najkraća razdaljina projektila i državne granice ove zemlje je u jednom trenutku bila 35 kilometara, dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane Moldavije potvrdilo je da je projektil jutros ušao u vazdušni prostor te zemlje ne navodeći da li je u pitanju ruska raketa koja je, kako navode ukrajinske vlasti, nadletela rumunsku i moldavsku teritoriju.

Kijev je ranije saopštio da su dve ruske rakete danas uletele u vazdušni prostor Rumunije i Moldavije pre nego što su odletele ka Ukrajini.

 

 


 

 


 

Ostavite komentar