Vesti > Svet

Srpski spasioci pronašli ženu koja je 100 SATI BILA POD RUŠEVINAMA

Nastavljamo dalje sa akcijama, kažu srpski spasioci

Izvor: K1info/Tanjug

10/02/2023 > 13:06

podeli vest:

Srpski spasioci pronašli ženu koja je 100 SATI BILA POD RUŠEVINAMA
Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije


Spasilački timovi iz Srbije krenuli su s radom na novoj lokaciji u turskom gradu Odabasi, u stambenom objektu gde se pretpostavlja da ima više od 100 zatrpanih ljudi, rečeno je u Sektoru MUP-a Srbije za vanredne situacije.

Po izjavama stanovništva, spasioci koji tragaju za preživelima posle katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji u ponedeljak, do sada nisu radili na toj lokaciji u Odabasiju.

U pitanju je takođe stambeni objekat sa sedam spratova, i veruje se da ima i više od 100 zatrpanih građana.

Lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile ženu u Turskoj, koju su prethodno locirali srpski vatrogasci-spasioci, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

- Ženu, koju su srpski vatrogasci-spasioci juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu nakon više od 100 sati, koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile - naveo je MUP. 

Kako je dodao, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrege za preživelima na više lokacija u Odabasi. 

 


 

 

Ostavite komentar