Vesti > Svet

ASTRONAUT koji je hodao MESECOM, na 93. rođendan se OŽENIO Ankom

Baz Oldrin je bio drugi čovek, iza Nila Armstronga, koji je kročio na Zemljin satelit

Izvor: K1info

21/01/2023 > 21:52

podeli vest:

ASTRONAUT koji je hodao MESECOM, na 93. rođendan se OŽENIO Ankom
Foto: Tanjug/AP


Nikad nije kasno da se ljubi strasno, što ne potvrđuju samo reči pesme Đorđa Marjanovića, nego i legendarni astronaut Baz Oldrin, koji se na svoj 93. rođendan oženio dugogodišnjom partnerkom Ankom Faur (63). Oldrin, koji je bio drugi čovek koji je hodao po Mesecu posle Nila Armstronga, podelio je uzbudljivu vest na Tviteru.

- Na moj 93. rođendan i na dan kada će me proglasiti i ukazati mi čast kao "Živoj legendi avijacije", sa zadovoljstvom mogu da objavim da smo se moja dugogodišnja ljubav dr Anka Faur i ja venčali. Ujedinili smo se u svetom braku na maloj privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu i uzbuđeni smo kao tinejdžeri koji beže - napisala je legenda NASA na Tviteru.

Tvit je propraćen sa dva snimka sa privatne ceremonije, na kojima se vidi nova gospođa Oldrin u beloj haljini ukrašenoj štrasom. Sa svoje strane, Oldrin je izgledao elegantno u crnom odelu uparenom sa leptir mašnom.

Anka, rođena u Rumuniji, trenutno radi kao izvršni potpredsednik kompanije Buzz Aldrin Ventures. Stekla je doktorat i diplomirala hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu u Pitsburgu.

Ovo nije prvi brak legenadrnog astronauta. Oldrin se ženio tri puta, a prva žena je bila Džoan Arčer (1954). Par je dobio svoje troje dece: Džejmsa, Dženis i Endrua, pre nego što je brak okončan razvodom 1974. godine.

Oldrin se kasnije oženio drugi put Beverli Van Zile 1975. godine, ali se njihova nesrećna zajednica raspala samo tri godine kasnije. Deceniju kasnije, Oldrin je pronašao ljubav sa svojom trećom suprugom Lois Drigs Kenon. Par je bio u braku 24 godine pre nego što su se razveli 2012.

Oldrin je postao slavan, nakon što je bio u tri svemirske šetnje tokom svoje blistave karijere astronauta.

Pilotirao je lunarnim modulom Eagle za istorijsku misiju Apolo 11 1969, hodajući po površini Meseca 19 minuta sa Armstrongom. Oldrin je jedini preživeli astronaut od trojice koji su učestvovali u misiji Apolo 11, a penzionisan je 1971. godine.

 

Ostavite komentar