Vesti > Svet

Brajanu Volšu PROČITANA OPTUŽNICA za ubistvo ANE: Guglao kad TELO počinje da se "OSEĆA", koliko traje DNK

Volš, kome je određeno zadržavanje bez mogućnosti plaćanja kaucije, nije govorio ništa tokom saslušanja

Izvor: K1info/Tanjug

18/01/2023 > 16:13

podeli vest:

Brajanu Volšu PROČITANA OPTUŽNICA za ubistvo ANE: Guglao kad TELO počinje da se "OSEĆA", koliko traje DNK
Foto: YouTube screenshot


Amerikanac Brajan Volš (47) zvanično je optužen da je ubio i raskomadao telo supruge Ane Volš (39), javlja "Boston gloub".

Volš, kome je određeno zadržavanje bez mogućnosti plaćanja kaucije, nije govorio ništa tokom saslušanja, kada su tužioci rekli da je nekoliko puta tražio na internetu kako se rešiti tela, i to u vreme kada je Ana nestala 1. januara.

Među rečima koje je Brajan navodno tražio onlajn, dodali su tužioci, bilo je "koliko vremena treba da prođe pre nego što telo počne da se oseća", "kako zaustaviti raspadanje tela" i "deset načina da se otarasite tela ako zaista morate".

Među ostalim rečima u pretrazi bilo je "možete li baciti delove tela", "šta čini formaldehid", "koliko traje DNK", "može li se otkriti nečiji identitet na osnovu delova tela", "šta se desi kada staviš telo u amonijak".

Tužioci takođe kažu da je Volše otišao u prodavnicu nakon Aninog nestanka i kupovao peškire, prostirku za kupanje i potrepština za čišćenje.

Policija je 8. januara pretresla kuću u Kohasetu u Masačusetsu. Pronašli su krv, dva noža i "teške" cerade. Tužioci takođe kažu da nije bilo aktivnosti na kreditnim karticama Ane Volše od njenog nestanka 1. januara.

Tužilac kaže da je pronađeno 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju. DNK testiranje je povezalo krv i tkivo sa njom.

Foto: Instagram Printscreen

 

Tu su bili svi dokazi koje je Bajan bacio - krvave krpe, i njen i njegov DNK, njena odeća i lična dokumenta.

Anine čizme u kojima je poslednji put viđena, nađene su u kontejneru kod kuće njegove majke, kao i njena orglica.

Tokom ispitivanja Brajan Volš je gledao u jednu tačku i treptao u trenutku dok je tužilac iznosio brojne dokaze slučaja.

U 10 kesa za đubre, koje je bacao tokom čak četiri dana, od 1. do 4. januara pronađeni su delovi Anine odeće koju je, kako je on policiji u prijavi nestanka opisao.

Deo kesa pobacao je i u kontejnere u blizini naselja u kojem živi njegova majka.

Međutim, ono što se ističe u izveštajima bostonske televizije 7njuz jeste da tela nema ali da tužilaštvo ima čvrst slučaj.

Prvo, jaki čvrsti materijalni dokazi u 10 kesa za đubre koje je pobacao, kao i video-snimci iz radnje u kojoj je kupovao sredstva za čišćenje, najlone, zaštitno odelo, tepihe i peškire. Pravnik i analitičar Tom Hups koji je komentarisao uživo u TV programu pomenute TV rekao je da se čini da Brajan baš i nije bistar momak.

Brajan Volš je zurio u prazno i treptao dok je tužilac čitao brojne dokaze u ovom slučaju. DNK Ane Volš i Brajana Volša pronađen je i na više predmeta u kontejneru iz kuće njegove majke.

Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage.

 


 

 

Ostavite komentar