Vesti > Svet

Zapad NEMA NAMERU da ulaže u OBNOVU Ukrajine - a šteta je, za sada, viša od 127 MILIJARDI dolara

Obnova će pružiti međunarodnim partnerima šansu da iskoriste najbolju praksu u oblasti inženjeringa, građevinarstva i transfera tehnologije

Izvor: K1info/Tanjug

14/01/2023 > 08:53

podeli vest:

Zapad NEMA NAMERU da ulaže u OBNOVU Ukrajine -  a šteta je, za sada, viša od 127 MILIJARDI dolara
Foto: Tanjug/AP Photo/Renata Brito


Bivši ambasador samoproglašene Luganske Narodne Republike u Moskvi Rodion Mirošnik, kaže da zapadne zemlje ne planiraju da ulažu u obnovu Ukrajine i da su sve optimistične izjave na ovu temu su laž.

- Plaćeni su kao kamikaze, a oni su odlučili da su to sredstva za dug i srećan život - rekao je danas Mirošnik , koji smatra da niko nije hteo i neće da ulaže u bilo kakav razvoj Ukrajine.

- Sada plaćaju bombaša samoubicu koji je dozvolio da mu kuća bude uništena i koji šalje svoje građane u smrt. Ovo je jedinstvena usluga, ali nema veze sa obnovom zemlje i ulaganjem u njenu budućnost - rekao je Mirošnik i ocenio da oni koji plaćaju smrt teško da će očekivati da će klijent preživeti.

Emine Džaparova, zamenica ministra spoljnih poslova Ukrajine, izjavila je prethodno na sednici Saveta bezbednosti UN, da šteta ukrajinskoj civilnoj i kritičnoj infrastrukturi premašuje 127 milijardi dolara.

Takođe je navela da će obnova Ukrajine biti jedan od najvećih investicionih projekata, koji pruža širok spektar mogućnosti međunarodnim partnerima da iskoriste najbolju praksu u oblasti inženjeringa, građevinarstva i transfera tehnologije, prenela je ruska agencija.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar