Vesti > Svet

Totalna REVOLUCIJA u DUBAIJU?! Ukinut porez na prodaju ALKOHOLA

Informacija stigla od dva lokalna trgovaca koji su povezani sa državom

Izvor: K1info/Tanjug

01/01/2023 > 18:19

podeli vest:

Totalna REVOLUCIJA u DUBAIJU?! Ukinut porez na prodaju ALKOHOLA
Foto: Pexels.com


U Emiratu Dubai je od danas ukinut porez od 30 odsto na prodaju alkohola i omogućeno je besplatno dobijanje potrebnih dozvola za prodaju alkoholnih pića, čime je zatvoren dugogodišnji izvor prihoda za vladajuću porodicu Al Maktum.

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovaca alkoholom povezana sa državom i očigledno je da se zasniva na dekretu vladajuće porodice u tom delu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi AP.

Ova mera je usledila nakon višegodišnjih ublažavanja propisa o prodaji alkohola u Dubaiju gde se sada alkohol prodaje i tokom meseca Ramazana, a usluga dostave na kućnu adresu je uvedena odmah nakon proglašavanja karantina na početku pandemije koronavirusa.

Prodaja alkohola dugo je služila kao glavni barometar ekonomije Dubaija, vodeće turističke destinacije u UAE, a tokom nedavnog Svetskog prvenstva u obližnjem Kataru barovi Dubaija privlačili su brojne fudbalske navijače.

Vladini zvaničnici za sada nisu potvrdili ovu odluku, niti su pristali da odgovore na pitanja izveštača američke novinske agencije AP.

 

      

      

Ostavite komentar