Vesti > Srbija

Još jedan NEBEZBEDAN viseći most u OVČAR BANJI biće SRUŠEN da ne bi mamio AVANTURISTE i radoznale

Most je nekada spajao sela Dljin i Tučkovo, a sada je ruina

Izvor: K1info/RINA

23/11/2022 > 08:31

podeli vest:

Još jedan NEBEZBEDAN viseći most u OVČAR BANJI biće SRUŠEN da ne bi mamio AVANTURISTE i radoznale
Foto: RINA


Prošlo je više od mesec dana kad je na visećem mostu u Ovčar Banji došlo do tragedije, a posle toga pod lupu su stavljeni svi viseći mostovi na ovom području. Posle izveštaja sa terena most koji je već deset godina van upotrebe, a spajao je je sela Dljin i Tučkovo sada će biti srušen.

Građevinska inspekcija izdala je ovaj nalog, sa obrazloženjem da je za ovakve mostove najbolje rešenje njihovo rušenje jer bi bilo koji pokušaj prelaza, eventualno od strane nekog avanturiste željnog dokazivanja mogao biti koban.

 

- Most je van upotrebe nekih deset godina. Na samom mostu se može videti da je dotrajao i da nema pristupnih stepenica, da je gazište koje je služilo za prelazak preko mosta već propalo. Smatram da taj most treba porušiti jer nema ni bezbednu izlaznu stranu - izjavio je za RINU građevinski inspektor Zoran Кrljančević.

On dodaje da bez obzira na vidno loše stanje i opasnost koja preti, ima onih koji se osmele na prelaz preko ovog ali i drugih oštećenih visećih mostova, oglušujući se o istaknute zabrane i upozoravajuće table.

Foto: RINA

 

- Ljudi koji prelaze preko mostova, da li to bila omladina koja se takmiči želeći neki izazov i kao nekakvo dokazivanje, moraju znati da može doći do povreda, kobnih i tragičnih završetaka - istakao je on.

Ipak, građani ove dragačevske opštine podeljenog su mišljenja da li ovaj most koji je u fazi raspadanja, treba obnoviti ili trajno sruštiti.

Foto: RINA

 

- Lako je nešto srušiti, treba sačuvati i obnavljati, svi znamo kada su mostovi u pitanju da oni spajaju ne samo dve tačke već i ljude. Sa druge strane možda je bolje sprečiti na vreme a ne lečiti rane, da ne bi došlo do neke tragedije kao u Ovčar Banji - poručuju Dragačevci.

Pored mosta u Lučanima, još sedam mostova predviđeno je za rušenje u mestima Veliko Gradište, Leskovac, Кuršumliji i četiri u Zaječaru.

 

 

 

Ostavite komentar