Vesti > Srbija

PROTEST na Šodrošu zbog gradnje mosta, PRIVEDENI AKTIVISTI

Policija je odgurala aktiviste duboku u šumu i omogućila izvođačima radova da nastave sa postavljanjem ograde

Izvor: K1info/Tanjug

18/10/2022 > 16:19 >> 16:20

podeli vest:

PROTEST na Šodrošu zbog gradnje mosta, PRIVEDENI AKTIVISTI
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Grupa aktivista koji se protive izgradnji novog mosta na Dunavu, na Šodrošu u Novom Sadu, okupila se jutros na tom mestu, u pokušaju da zaustavi postavljanje zaštitne ograde, u okviru priprema terena za gradnju, a nekoliko osoba je privedeno.

Jutros oko šest sati, radnici kineske kompanije CRBC su stigli na Šodroš i nakon postavljenih nekoliko limenih ograda njihov rad prekinuli su aktivisti koji već četiri i po meseca kampuju u šumi između Dunava i asfaltnog puta koji spaja novosadsko naselje Telep sa Ribarskim ostrvom, javlja Tanjugov izveštač.

 

 

Policija je, prema zvaničnim informacijama, jutros oko 7.30 izašla na Šodorš po prijavi aktivista da nepoznata lica postavljaju ogradu u šumi.

Aktivisti ne žele da napuste Šodroš, dok iz policije kažu da će, ukoliko bude bilo potrebe, biti primenjene sve raspoložive mogućnosti kako bi se radovi na postavljanju zaštitne ograde oko planiranog gradilišta nastavili.

Radnici kineske kompanije CRBC pod policije zaštitom rade analizu konfiguracije terena.

Kako su preneli mediji, jutros je, tokom snimanja priloga na Šodrošu, napadnuta urednica Novosadske televizije Emilija Marić.

Građani koji su protiv izgradnje mosta na tom mestu nisu se zvanično obraćali povodom samog skupa, ali su na Fejsbuk stranici “Ekološki front Novi Sad” izneli svoje uslove i zahteve kako bi se protest okončao, a oni se povukli sa Šodroša.

Oni su juče blokirali put koji prolazi pored lokaliteta Šodroš ka Ribarskom ostrvu nakon informacija da bi radovi na postavljanju ograde mogli početi već tada, ali do toga nije došlo.

 

 

Ostavite komentar