Vesti > Srbija

Zapadna Morava umalo bila pogubna za više osoba: Najpre meštanin pokušao da spase DECU i troje ODRASLIH, ali nije uspeo

Vatrogasci-spasioci su juče predveče stigli do ugroženih osoba i evakuisali ih

Izvor: K1info/RINA

Autor: Milena Gačević

03/07/2024 > 09:41

podeli vest:

Zapadna Morava umalo bila pogubna za više osoba: Najpre meštanin pokušao da spase DECU i troje ODRASLIH, ali nije uspeo
Foto: RINA


Vest da je sedam osoba ostalo bespomoćno na čamcu nasred jezera juče je obišla Srbiju. Na lice mesta odmah su upućeni vatrogasci-spasioci koji su ih izvukli na sigurno. Borivoje Gačić, komandant Vatrogasno - spasilačkog bataljona Čačak kaže da je sedam osoba koje su juče u popodnevnim satima evakuisane sa jezera u Međuvršju, ustvari bilo na suprotnoj obali jezera u odnosnu na na onu sa koje su isplovili, te da nisu bili na sredini jezera kako se prvo mislilo.

- Ispoštovali smo procedure koje su potrebne u takvim situacijama i u 17. 40 ekipa od četiri pripadnika tog tima za spasavanje i rad na vodi sa jednim terenskim vozilom, jednom prikolicom i aluminijumskim čamcem sa vanbrodskim motorom su krenuli na lice mesta. Oni su tamo stigli u 18.05 i zatekli sedam lica, tri odrasle osobe i četvoro dece, koje su evakuisali, poštujući procedure. Stavili su im prsluke i sve ono što je potrebno i povezli su ih na drugu stranu obale gde su bili na sigurnom - kaže Gačić za agenciju RINU.

Samoj akciji vatrogasaca prethodio je pokušaj spasavanja od strane vlasnika jednog od čamaca na samom jezeru koja se ipak završila neuspešno.

- Te ljude koji su juče u popodnevnim satima bili zarobljeni na obali jezera u Međuvršju pokušao je pre vatrogasaca da preveze čovek koji poseduje čamac, ali u toj nameri nije uspeo, jer na tom delu jezera ima dosta rastinja i na vodi i ispod njene površine, tako da taj čamac kojim je on došao nije bio dovoljno jak da bi mogao da ih odatle evakuiše - rekao je Gačić.

U ovoj akciji spasavanja, na svu sreću, nije bilo povređenih lica.

Jezero Međuvršje nalazi se na izlazu iz Ovčarsko-kablarske klisure. 
 

Ostavite komentar