Vesti > Srbija

VUČIĆ prisustvovao OBELEŽAVANJU 140 godina rada NBS i otvaranju Centra za posetioce: "Čestitam vam ovaj veliki JUBILEJ"

On je dodao da je ponosan na činjenicu da 12 godina imamo punu stabilnost nacionalne valute, uz stalni rast zlatnih i deviznih rezervi

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

02/07/2024 > 18:00

podeli vest:

VUČIĆ prisustvovao OBELEŽAVANJU 140 godina rada NBS i otvaranju Centra za posetioce: "Čestitam vam ovaj veliki JUBILEJ"
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju 140 godina rada Narodne banke Srbije i otvaranju inoviranog Centar za posetioce u zgradi Narodne banke u Beogradu.

- Danas obeležavamo izuzetno značajan jubilej - 140 godina rada Narodne banke Srbije. Na današnji dan, pre tačno 140 godina, 2. jula 1884. godine, započela je svoj rad Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije, čime je moderna srpska država zakoračila u privredne i finansijske tokove modernog sveta, postavljajući temelje za stabilan i prosperitetan ekonomski razvoj naše zemlje i monetarnu stabilnost - objavio je Vučić na istagramu.

Istovremeno, navodi Vučić, otvaranje inoviranog Centra za posetioce u zgradi Narodne banke, koji sadrži bogatu numizmatičku zbirku kojom je predstavljen istorijat novca na tlu Srbije, omogućiće građanima da bolje razumeju bogatu istoriju našeg novca i edukovati nove generacije o važnosti odgovornog i efikasnog upravljanja finansijama.

- U ime Republike Srbije i svih njenih građana, želim da izrazim zahvalnost svim zaposlenima Narodne banke Srbije, kako prošlim tako i sadašnjim, na njihovom posvećenom radu i doprinosu razvoju naše zemlje. Posebnu zahvalnost dugujem guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković i njenom timu. Vaša predanost i profesionalizam su temelj na kojem gradimo budućnost - istakao je Vučić.

On je dodao da je ponosan na činjenicu da 12 godina imamo punu stabilnost  nacionalne valute, uz stalni rast zlatnih i deviznih rezervi.

- Čestitam vam ovaj veliki jubilej i želim vam mnogo uspeha u daljem radu - poručio je predsednik.
 

Ostavite komentar