Vesti > Srbija

Novi Sad, Ruma i Valjevo da se spreme za OBILNE PLJUSKOVE I GRMLJAVINU! Evo gde se još večeras očekuje NEVREME!

Nevreme će zahvatiti i pojedine delove prestonice

Autor: K1info/espreso.co.rs

19/05/2024 > 15:28

podeli vest:

Novi Sad, Ruma i Valjevo da se spreme za OBILNE PLJUSKOVE I GRMLJAVINU! Evo gde se još večeras očekuje NEVREME!
Foto: Pexels.com


Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da se već danas posle podne i uveče očekuju potencijalno jači grmlјavinski oblaci i lokalno veća količina padavina (20-40 mm), naročito u centralnoj i južnoj Srbiji u toku noći ka ponedelјku.

Najmanja verovarnoća za pojavu nepogoda sutra će biti na severozapadu Srbije.

Grmljavina se može očekivati već tokom ponoći. 

U severozapadnim delovima Srbije biće i kiše. Već narednog sata grmljavina se, kako se najavljuje, pojačava, na udaru će biti Novi Sad, Ruma, Inđija, Valjevo, kao i neki delovi Beograda.

Nevreme će potom nastaviti da se kreće ka istoku i oko dva sata posle ponoći zahvatiće teritoriju Zrenjanina, Kikinde, Beograda, Mladenovca, Aranđelovca...

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije danas je upaljen narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, izuzev Bačke, Banata, i istočne Srbije gde je na snazi žuto upozorenje.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Ostavite komentar