Vesti > Srbija

AMSS: Mnogi se vraćaju kućama... VEĆ KREĆU velike GUŽVE na prilazu Beogradu i na više putnih pravaca (VIDEO)

Evo šta je savet vozačima danas poslednjeg dana praznika

Izvor: K1info

06/05/2024 > 11:27

podeli vest:

AMSS: Mnogi se vraćaju kućama... VEĆ KREĆU velike GUŽVE na prilazu Beogradu i na više putnih pravaca (VIDEO)
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Zbog završetka praznika i povratka građana sa destinacija na kojima su proveli praznične dane očekuje se pojačan saobraćaj na gotovo svim putnim pravcima, izjavila je Tamara Ninić iz Auto-moto saveza Arbije (AMSS).

Ona je za Tanjug rekla da se veći broj vozila očekuje i na graničnim prelazima, na ulaznim terminalima gde će tokom dana stanje i vreme zadržavanja biti promenijivo.

- Vožnja je često u ovakvim uslovima naporna i usporena na mestima gde ima izmena u saobraćaju zbog započetih radova jer se na njima prvo formiraju duže kolone vozila, što pojačava nervozu kod vozača, a u želji za nadoknadom izgubljenog vremena posle prolaska tih deonica voze brže i rizičnije - rekla je Ninić.


Apelovala je na vozače da zato, i pored dobrih vremenskih uslova za vožnju, isplaniraju više vremena za putovanje, da na put krenu ranije, ne žure,  da budu stipljivi i tolerantniji, da voze sporije i poštuju sve saobraćajne propise. 

Navela je da se, prema podacima JP "Putevi Srbije", zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Brodarevo - Gostun, u mestu Točilovo saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i da može dolaziti do kraćeg zadržavanja. 

- Slično je i na deonici Zlatibor - Borova Glava, gde je saobraćaj regulisan semaforima i odvija se takođe naizmeničnim propuštanjem, što usporava saobraćaj, naročito u danima kada je veća frekvetnost vozila - rekla je Ninić. 



 

Ostavite komentar