Vesti > Srbija

U SREDU NAS OČEKUJE NAJHLADNIJI DAN OVOG MESECA! A pre KIŠE stiže PRAŠINA iz AFRIKE, evo šta za K1 kaže METEOROLOG

Od četvrtkka kreće ponovni rast temperature, najavio je Nedeljko Todorović

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

15/04/2024 > 14:03

podeli vest:

U SREDU NAS OČEKUJE NAJHLADNIJI DAN OVOG MESECA! A pre KIŠE stiže PRAŠINA iz AFRIKE, evo šta za K1 kaže METEOROLOG
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Nedeljko Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 otkriva da nas u sredu očekuje najhladniji dan ovog meseca.

- Sutra nas očekuje prva promena vremena, tako da će maksimalna temperatura na severu Srbije biti 20°C, a na jugu 30°C. Stiže nam kiša uveče i tokom noći. Biće osetno hladnije u odnosu na današnji najtopliji dan što bi značilo pad temperature od oko 20 stepeni, gledajući maksimalne vrednosti. U pojedinim delovima naše zemlje očekuju se i pljuskovi. Tipična letnja promena i potrajaće nekih sedam ili osam dana, ali krajem nedelje će doći do blagog porasta temperature u odnosu na ovu najhladniju sredu - rekao je Nedeljko Todorović i dodao:

- Sutra nas, pre kiše, očekuje i malo prašine iz Afrike. To je možda čak i značajnije od pada temperatura, ali u večernjim satima tokom kiše, ona će se isprati i opet će biti čista atmosfera.

Na pitanje da li je prašina opasna za udisanje, meteorolog Todorović kaže:

- U principu nije. To su čestice prašine i materijala iz pustinje koje uglavnom sadrže jedinjenja gvožđa, sve ono što čini hemijski sastav tla. Ranije se pretpostavljalo da ima malo radioaktivnosti od onih eksplozija u Sahari, ali to je toliko zanemarljivo da građani ne treba da brinu.

Nedeljko ističe da će sreda biti najhladniji dan, a onda od četvrtkka kreće ponovni rast temperature:

- Sreda će biti najhladniji dan sa 9 stepeni, a već od četvrtka nas očekuje porast temperature, dok se za vikend očekuje temperatura između 16 i 17 stepeni. Tokom narednih par dana očekuje se pojava severca, pa savetujem građanima da se oblače u skladu sa vremenom - zaključio je Nedeljko Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

 

Ostavite komentar