Vesti > Srbija

Kakvo nas VREME čeka u narednim mesecima? SKOK TEMPERATURE U APRILU, A U MAJU... (VIDEO)

Pročitajte gde su mogući mraz i sneg

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/03/2024 > 16:37

podeli vest:

Kakvo nas VREME čeka u narednim mesecima? SKOK TEMPERATURE U APRILU, A U MAJU... (VIDEO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je danas da će se topli period u zemlji nastaviti, sa najavljenom prosečnom temperaturom za april od 11 stepeni celzijusa.

- Nastaviće se topli period posle blage zime, s tim da će u toplijim i sunčanijim danima, i kada dune južni vetar temperature biti dosta iznad proseka. Dani zahlađenja koji bi došli, od sutra ili početkom naredne nedelje, temperatura bi pala na prosečne ili malo ispod prosečne vrednosti - rekao je Todorović za Tanjug.

Mart će završiti natprosečno toplo, dodaje, a to će se nastaviti i u aprilu.

- Ako gledamo srednju mesečnu temperaturu to je oko 11 stepeni za april. Biće i više od dvadesetak stepeni, a najava da će biti i 25 stepeni je moguća. Sutra sledi nagla promena vremena posebno u Vojvodini u jutarnjim časovima biće dosta svežije nego danas - rekao je Todorović.

Pored kiše, ističe Todorović, sutra je u toku noći moguć i sneg u planinskim predelima iznad 1.000 metara.

- To je brzi prodor hladnog vazduha. U utorak 26. marta moguća je pojava mraza u jutarnjim časovima i to je važno naglasiti za voćare, zbog udarnih dana pojave popoljaka, tu je veliki rizik - rekao je Todorović.

Kada je reč o maju mesecu, Todorović je rekao da je rano za precizne prognoze, ali očekujući skok temperatura poslednjih dana aprila, verovatno će i sam početak maja biti topao.

- Daleko je za ozbiljnu prognozu, ali gledajući ritam prethodnih meseci i raspodelu cirkulacije iznad Evrope nastalo bi relativno toplo vreme, sem kratkotrajnih zahlađenja. Temperatura dalje raste, kalendar čini svoje, svaki sledeći prodor toplog vazduha doneće sve veće temperature - rekao je Todorović. 
 

Ostavite komentar