Vesti > Srbija

VREMENSKI ROLERKOSTER U SRBIJI! Temperature sa 31 padaju na 2!

U sredu i četvrtak, 17. i 18 aprila, najniže temperature će biti od 3 do 8 stepeni, odnosno, od 2 do 7 stepeni Celzijusa

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Nemanja Negovanović

11/04/2024 > 23:08

podeli vest:

VREMENSKI ROLERKOSTER U SRBIJI! Temperature sa 31 padaju na 2!
Foto: Shutterstock


Letnje temperature u Srbiji potrajaće do početka sledeće sedmice, a zatim u utorak dolazi do promene koja će narednih dana dovesti do značajnog pada temperature, a uz jače zahlađenje stižu nam i češće padavine. Sa maksimalne od 31 stepena, temperatura će praktično preko noći pasti na svega 2!

 Razlika u očekivanim temperaturama u odnosu na trenutne biće oko 15 i više stepeni, a od četvrtka se na planinama višim od 1.500 metara očekuje i sneg.

 Stiže naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz pad temperature grmljavinom

 Meteorolog RHMZ Nevena Živanović kaže za “Blic” da prema trenutnim izgledima i poslednjem prognostičkom materijalu do utorak ostaje sunčano i toplo, odnosno, utorak je prelazni dan kada ćemo sa natprosečnih pasti na prosečne temperature za ovo doba godine.

- Prvu polovinu aprila je obeležilo i obeležiće stabilno, suvo vreme sa natprosečnim temperaturama, i tako će biti do utorka 16. aprila. Kao najtopliji dani se izdvajaju nedelja i ponedeljak, kada će ponovo biti oko 30 stepeni. U utorak očekujemo promenu, a od srede će biti hladnije. U utorak nam se približava i preko Srbije se sporo premešta frontalna zona koja dolazi iz centralne Evrope i ona nam donosi naoblačenje sa kišom, ima uslova i za pljuskove sa grmljavinom. Sa prolaskom tog fronta vetar će biti u skretanju na severni i severozapadni pravac i duvaće pojačan. Nakon prolaska fronta očekuje nas pad temperature – kaže Nevena Živanović.

 Sa 30 stepeni u ponedeljak padamo do jutarnjih 2 stepena

Dodaje da utorak donosi pad temperature u svim mestima u odnosu na nedelju i ponedeljak, ali pravo zahlađenje ćemo osetiti od srede. Tako će u ponedeljak biti oko 30 stepeni, u utorak od 21 na severu do 27 stepeni na jugu zemlje. Od srede će se najviše dnevne temperature kretati u intervalu od 14 do 18 stepeni.

U sredu i četvrtak, 17. i 18 aprila, najniže temperature će biti od 3 do 8 stepeni, odnosno, od 2 do 7 stepeni Celzijusa.
Zahlađenje će trajati do kraja sledeće nedelje, a na Kopaoniku je moguć i sneg

- Svežije vreme će se zadržati i u četvrtak, petak i subotu sa temperaturama oko prosečnih vrednosti. Vraćamo se temperaturama koje priliče drugoj polovini aprila. Na visokim planinama, na nadmorskim visinama iznad 1,5 kilometara, kao što je Kopaonik, moglo bi da bude uslova za susnežicu i sneg u četvrtak i petak, u drugoj polovini sledeće sedmice - kaže Nevena Živanović.

Ostavite komentar