Vesti > Srbija

Visoki funkcioner MUP Srbije o intenzivnom radu na pronalaženju tela DANKE ILIĆ: Evo šta do sada znamo

Teren je jako težak i nepristupačan, rekao je Željko Brkić

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/04/2024 > 10:21

podeli vest:

Visoki funkcioner MUP Srbije o intenzivnom radu na pronalaženju tela DANKE ILIĆ: Evo šta do sada znamo
Foto: Facebook printscreen/MUP RS


Intenzivan rad na pronalaženju tela male Danke Ilić se nastavlja i pretrage smo locirali u skladu sa dosadašnjim informacijama i našim operativnim saznanjima na ona mesta za koja su nam osumnjičeni rekli da su bacili telo, ali one nisu dale rezultate.

Ovo je danas izjavio državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić i naveo da je sada aktuelna pretraga korita Zlotske reke.

Teren je jako težak i nepristupačan. Lazarevo korito i Lazareva pećina su predmet naše dalje pretrage. Angažovano je dosta policijskih službenika različitih specijalnosti sa različitom opremom i tehničkim sredstvima i ulažemo maksimalne napore, nadajući se i verujući da ćemo pronaći telo male Danke - rekao je on za Pink. 

Osvrćući se na činjenicu da osumnjičeni neće da kažu gde su premestili telo, naveo je da to govori o strukturi njihovih ličnosti, nedostatku empatije i lišenosti svakih ljudskih osećanja.

Istakao je da je do sada prikupljeno dovoljno dokaza koji su takvog stepena dokaznog kredibiliteta da će na osnovu njih javni tužilac moći da zastupa optužnicu i da je siguran da će sud u krivičnom postupku koji bude sproveden moći da donese odgovarajuću presudu, odnosno kaznu koju zaslužuje ovaj monstruozni zločin.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Odgovarajući na pitanja o detaljima izvršenja zločina i da li je dete zadavljeno rekao je da se za sada pouzdano može reći jedino to da je dete sa mesta kontakta sa vozilo uneto na zadnje sedište automobila i da sve drugo valja prepustiti daljim analizama.

Kada je reč o navodima medija da je brat jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić umro od infarkta, Brkić je rekao da je telo preminulog upućeno u Institut za sudsku medicinu, gde će se uraditi obdukcija i da će rezultati obdukcione nalaze pokazati tačan uzrok smrti.
 

Ostavite komentar