Vesti > Srbija

Ušli smo u 8. dan POTRAGE ZA DANKOM! Očekuje se IDENTIFIKACIJA DETETA sa snimka iz Beča, evo kako teče istraga

Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/04/2024 > 08:13

podeli vest:

Ušli smo u 8. dan POTRAGE ZA DANKOM! Očekuje se IDENTIFIKACIJA DETETA sa snimka iz Beča, evo kako teče istraga
Foto: Facebook printscreen/Tanjug/Vladimir Sporičić/Shutterstock


Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora ušla je u osmi dan.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, a nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio 30. marta da je na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu, koja, navodno, liči na nestalu Danku, u pratnji dve žene.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je da se očekuje identifikacija deteta sa snimka nastalog u Beču, kako bi se utvrdilo da li je to Danka Ilić za kojom se traga od 26. marta.

On je u izjavi za Tanjug rekao da je Ambasada Srbije u Beču u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom, kao i da je srpski narod koji tamo živi informisan o nestanku devojčice.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Ostavite komentar