Vesti > Srbija

Svi čekaju da se utvrdi IDENTITET DEVOJČICE NA SNIMKU: Oglasio se AMBASADOR SRBIJE IZ BEČA, evo šta je poručio

Uloga ambasade je bila da po pravilu obavesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj sluča

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Mina Duduković

01/04/2024 > 13:05

podeli vest:

Svi čekaju da se utvrdi IDENTITET DEVOJČICE NA SNIMKU: Oglasio se AMBASADOR SRBIJE IZ BEČA, evo šta je poručio
Foto: Shutterstock/Facebook printscreen


Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču kaže da je uloga ambasade bila da po pravilu obavesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj slučaj i na mogućnost da se devojčica koja je nestala nalazi na teritoriji Austrije.

On navodi da je ambasada obavestila javnost, pre svega naše državljane o snimku devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

- U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku - navodi Blagojević.

Kako navodi, jedna od najboljih saradnja između dve zemlje je upravo na polju saradnje dva ministarstva unutrašnjih poslova, tako da je tu komunikacija besprekorna.

- Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP-a i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju. Mi smo u stalnom kontaktu, pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. Mi to delimo i sarađujemo zaista besprekorno i profesionalno - navodi ambasador Srbije u Beču.

Podsetimo, austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.

Foto: K1info/Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook Printscreen

 

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primetio devojčicu koja liči na Danku u prisustvu dve žene, a Interpol je raspisao žutu poternicu za devojčicom.

Srpska novinarka Vera Marjanović otkrila je da je cela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je devojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zameraju čoveku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

Policija i vatrogasci pregledaće danas deponiju na Starom banjskom putu u istrazi nestanka Danke Ilić.

Bager raskopava divlju deponiju na starom putu, policija blokirala prilaz.

Ostavite komentar