Vesti > Srbija

Ovo sve INTERESUJE: Evo koliko je KILOMETARA DANKA MOGLA DA PREĐE? Oglasio se pripadnik GORSKE SLUŽBE i evo šta je rekao

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/03/2024 > 13:39

podeli vest:

Ovo sve INTERESUJE: Evo koliko je KILOMETARA DANKA MOGLA DA PREĐE? Oglasio se pripadnik GORSKE SLUŽBE i evo šta je rekao
Foto: Facebook printscreen


Pripadnik Gorske službe spasavanja je rekao koliko je otprilike nestala Danka mogla da pređe kilometara.

Po knjizi, dete od 3 do 5 godina, u najidealnijim uslovima i na ravnoj površini, može da pređe maksimalno 9 kilometara, rekao je za "Blic" spasilac Gorske službe spasavanja Dušan Mišić, koji je u potrazi za Dankom Ilić (2), koja je nestala juče u 13 časova u Banjskom polju, kod Bora. 

Nažalost, teren koji oni pretražuju u Banjskom polju, kako kaže, nije pristupačan i nije ravan.

- Tako da devojčica nije mogla da ode daleko", kaže Mišić za "Blic": "Teren ima delova koji su eksponirani. Za nas odrasle nije toliko zahtevan, ali je za dete od 2 godine ovo izuzetno jako težak teren. Svi mi koji smo na terenu ispitujemo svaki detalj na njemu - reko je on. 

Za malom Dankom Ilić, kako je ispričao, pored spasioca Gorske službe spasavanja, traga više stotina ljudi, najviše pripadnika Žandarmerije, oko 200, a tu su i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, rudari... 

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo rastinja.

Podsetimo, nestala Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

Ostavite komentar