Vesti > Srbija

U jeku potrage pojavio se i DEDA male DANKE: PODRŠKA porodici dolazi sa svih strana

Bog neka vam pomogne, molimo se da je nađete živu i zdravu, glasi ejdna poruka podrške

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/03/2024 > 12:56

podeli vest:

U jeku potrage pojavio se i DEDA male DANKE: PODRŠKA porodici dolazi sa svih strana
Foto: K1info/Tanjug/MUP RS


Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje.

Potraga za nestalim detetom i dalje je u toku, a njen deda oglasio se na društvenoj mreži Fejsbuk na kojoj je objavio niz fotografija da se njegova unuka nađe.

- Bog neka vam pomogne, molimo se da je nađete živu i zdravu! Molimo se da uskoro budete sa vašom lepoticom. Daće Bog druže, danas je ceo Bor uz vas - samo su neke od poruka podrške koje su mogu naći ispod fotografija koje se tokom jučerešnjeg dana masovno objavljivala na društvenim mrežama.

Foto: Facebook printscreen

 

 

Nedugo zatim jadni čovek na licu mesta, skrhan tugom.

- Ovde sam od juče i celu noć. Neću se pomeriti dok ne čujem informacije o mojoj unuci. Sinoć sam samo otišao da se okupam i presvučem i vratio se. Ova kuća nije moja, već je to kuća od moje snajke, njenog oca - kazao je Dankin deda, a piše Informer.

 

Podsetimo, drama je počela juče oko 13 sati, kada je, kako je Dankina majka Ivana navela, devojčica nestala dok je ona drugom detetu, trogodišnjem sinu, davala da pije vodu. Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić.

Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem "Pronađi me" po uzoru na Amber Alert za devojčicu Danku Ilić. Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Građanima u Srbiji stigle su SMS poruke sa osnovnim informacijama o nestaloj devojčici. MUP apleuje ako je vidite odmah zovite 192.

 

Ostavite komentar