Vesti > Srbija

Deca Ane Mihaljice VRAĆAJU SE MAJCI! Ali postoji i JEDNA izrečena MERA!

Osnovni sud u Novom Sadu odbio je i tužbu Ane Mihaljice protiv Centra za socijalni rad

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

22/03/2024 > 17:46

podeli vest:

Deca Ane Mihaljice VRAĆAJU SE MAJCI! Ali postoji i JEDNA izrečena MERA!
Foto: Youtube PrintScreen/Lekari i roditelji za nauku i etiku


Troje maloletne dece Ane Mihaljice vraćaju se majci, uz meru korektivnog nadzora u trajanju od tri meseca, saopštio je Centar za socijalni rad iz Novog Sada.

Nakon što je od strane stručnih radnika ustanovljeno da je majka obezbedila adekvatne stambene uslove, koji garantuju bezbednost i osnovnu negu dece, doneta je odluka da majka preuzme neposrednu brigu o deci uz određivanje mere korektivnog nadzora nad vršenjem roditeljskog prava u trajanju od tri meseca, navodi se u saopštenju.

Iz Centra za socijalni rad dodaju i da će pratiti porodicu prema Planu realizacije mere korektivnog nadzora i da će o rezultatima, izvestiti sud pred kojim je pokrenut postupak u kojem je majka Ana Mihaljica lišena roditeljskog prava.

Deca su izmeštena iz porodice u novembru nakon požara koji je izbio u stanu u kom je majka prijavila da živi sa svojim ocem i troje dece. Kako su komšije tada rekle, požar se ponavlja po treći put, te je policija pozvala i Centar za socijalni rad i zbog kako navode, izrazito nehigijenskih uslova, deca su smeštena u Sigurnu dečiju kuću. Nakon toga, majka je imala dozvolu da decu viđa dva puta nedeljno, ali joj je to pravo ukinuto jer kako je rečeno na konferenciji Centra za socijalni rad, deca su posle svakog viđanja bila destabilizovana.

Majka je sa advokatskim timom organizovala proteste ispred Centra za socijalni rad i Osnovnog suda u Novom Sadu, a deca su zbog incidenata na tim protestima izmeštena iz Sigurne dečije kuće.

Osnovni sud u Novom Sadu odbio je i tužbu Ane Mihaljice protiv Centra za socijalni rad jer su kako se navodi u saopštenju, nenadležni za postupanje u toj pravnoj stvari.

Protiv advokata Ane Mihaljice, Milana Bosika, podneta je krivična prijava zbog izazivanja nereda i panike i ugrožavanja bezbednosti službenih lica.

Osim toga, protiv advokata je podneta i disciplinska prijava Advokatskoj komori zbog kršenja Kodeksa etike advokata, odnosno iznošenja osetljivih podataka.

 

Ostavite komentar