Vesti > Srbija

Tamara Vučić na svečanom otvaranju Antalijskog diplomatskog foruma: Govori se o KORACIMA u turbulentnom vremenu

Na Antalijskom diplomatskom forumu (ADF), koji će trajati do 3. marta u turskom gradu Antaliji učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije

Izvor: K1info

01/03/2024 > 22:20

podeli vest:

Tamara Vučić na svečanom otvaranju Antalijskog diplomatskog foruma: Govori se o KORACIMA u turbulentnom vremenu
Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ


Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je danas svečanom otvaranju trećeg izdanja Antalijskog diplomatskog foruma. 

"Multilateralni dođajaji su odlična prilika za kratke sastanke i brze razgovore", napisala je Vučić na Instagram nalogu tamara.vucic.serbia.

 

Kako je navela, ove godine fokus je na sveobuhvatnoj temi "Unapređenje diplomatije u turbulentnom vremenu". 

Vučić se susrela sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom i prvom damom Eminom Erdogan, kraljicom Esvatinija Inhosikati La Nkambule, predsednikom Centralnoafričke Republike Faustin- Arhange Tuaredom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i potpredsednikom i ministrom spoljinih poslova Turske Čevdetom Jilmazom i Hakanom Fidanom. 

Na Antalijskom diplomatskom forumu (ADF), koji će trajati do 3. marta u turskom gradu Antaliji učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. 

Diplomatski forum okupio je šefove država i vlada, ministre, diplomate, akademike, kao i predstavnike istraživačkih centara iz Evrope, ali i sveta. 

Kako su naveli organizatori foruma, cilj glavne teme "Unapređenje diplomatije u vreme krize" jeste da se pruži zajednički osnov za razmišljanje u potrazi za mirnim izlaskom iz turbulentnog perioda kroz koji svet prolazi, a u svetlu ratova između Izraela i Hamasa, rata u Ukrajini, terorizmu, neregularnim migracijama, ksenofobiji, antiislamizmu, efektima veštačke inteligencije, klimatskim promenama, prirodnim katastrofama, itd.

 

Ostavite komentar