Vesti > Srbija

Specijalne jedinice VOJSKE SRBIJE spremne - GRAĐANI mirno SPAVAJU jer ima ko da ih ČUVA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je izjavio da pripadnici specijalnih jedinica dišu kao jedan i dejstvuju za Srbiju neustrašivo

Autor: Tanjug

23/09/2022 > 17:54

podeli vest:

Specijalne jedinice VOJSKE SRBIJE spremne - GRAĐANI mirno SPAVAJU jer ima ko da ih ČUVA
Foto: Tanjug/ Ministrastvo odbrane i vojske Srbije/Andrija Gavrilović


Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije neprekidno treniraju i testiraju granice izdržljivosti i u najtežim mogućim uslovima, kako bi u svakom trenutku, ukoliko zatreba, bili spremni da zaštite Srbiju, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

- Naše specijalne jedinice danas su u samom vrhu ovog dela Evrope i po opremljenosti - rekao je Stefanović i naveo da je ponosan na to što je prethodnih godina investirano kako bi naši specijalci imali najmodernije naoružanje i opremu.

Foto: Tanjug/ Ministrastvo odbrane i vojske Srbije/Andrija Gavrilović

 

Prema njegovim rečima, nivo operativnih sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" u svakom trenutku mora biti izvrstan, zbog čega se ti momci i devojke danonoćno obučavaju.

- Naravno, sa željom da nikada ne moraju da dejstvuju u realnim uslovima i odlučnošću da snagom svima pošaljemo jasnu poruku da Srbija želi da nastavi da živi u miru i stabilnosti i da neće dozvoliti da joj tu opredeljenost iko ugrozi - rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da prijem u ove jedinice podrazumeva da je svaki njen pripadnik najbolji od najboljih

- Vrhunska fizička spremnost je praktično tek jedan od uslova, sem toga, bratstvo vojnih specijalaca, kako oni sebe zovu, mora se uveriti da ste u svakom trenutku spremni da uradite sve za ljude oko sebe prilikom izvršenja zadatka. I zato ove jedinice dišu kao jedno i dejstvuju za Srbiju neustrašivo. Odlučne su da je štite od svakog zla i ubeđen sam da naši građani mirno spavaju, jer znaju da ima ko da ih čuva - rekao je Stefanović.

 

 

 

 

Ostavite komentar