Vesti > Srbija

Opet HAOS u Kosovskoj Mitrovici! Veliki REDOVI ispred Poštanske štedionice, tu su i građani i studenti (VIDEO)

Studenti ističu da im odluka Prištine otežava studiranje kao i opstanak i ostanak na ovim prostorima

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

26/02/2024 > 13:50

podeli vest:

Opet HAOS u Kosovskoj Mitrovici! Veliki REDOVI ispred Poštanske štedionice, tu su i građani i studenti (VIDEO)
Foto: Tanjug printscreen


Ispred ekspoziture Poštanske štedionice u severnom delu Kosovske Mitrovice danas su se ponovo stvorili veliki redovi građana, koji pokušavaju da podignu svoja uplaćena primanja.

Među građanima su i studenti i kojima su uplaćene studentske stipendije i krediti, i isplate mladima u okviru programa "Moja prva plata", ali ne mogu da podignu novac, jer bankomati ne rade jer su ispražnjeni, a na šalteru može da se podigne samo po 10.000 dinara, prenosi Tv Most.

Jedna od korisnica programa Ivana Minić rekla je da bi bilo lepo da se problem nekako reguliše, jer ima korisnika koji nisu u mogućnosti da odu u centralnu Srbiju i podignu novac.

- U programu sam 'Moja prva plata'. Kao što vidite nismo u mogućnosti da podignemo sav novac koji nam je država Srbija omogućila i pitanje je da li ćemo uopšte stići na red. Postoje i drugi korisnici programa koji nisu u mogućnosti da odu do centralne Srbije kako bi podigli novac. Bilo bi lepo da se to nekako regulište - rekla je Minić.

Foto: Tanjug printscreen

 

Stefana Košanin, takođe učesnica programa, smatra da, obzirom da je u pitanju prva plata, preko je potrebno rešiti problem, jer je novac svima potreban za osnovni život. Na red da podignu novc čekaju i studenti, kako bi podigli svoje studentske kredite i stipendije.

Student Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Sara Miletić rekla je da je novac uplaćen na njen račun, ali da na žalost, neće moći da ga podigne.

Marko Aranđelović u nezavidnoj je situaciji, jer je novac uplaćen na njegov račun ali on sredstva ne može da podigne i plati školarinu.

- Ne znam dokle će moći ovako. Posle svih ovih odluka koje su sprovedne narušeni su naši uslovi  koji su bili prilično dobri za studiranje - rekao je Aranđelović.

Studenti ističu da im ova odluka Prištine otežava studiranje kao i opstanak i ostanak na ovim prostorima. 
 

Ostavite komentar