Vesti > Srbija

NESTOROVIĆ NAPRAVIO NOVI RASISTIČKI ISPAD! Ponovo "na meti" Romi

Javno je ponovo upotrebio izraz "Cigani"

Izvor: K1info/N1

Autor: Kristina Jokić

26/02/2024 > 08:33

podeli vest:

NESTOROVIĆ NAPRAVIO NOVI RASISTIČKI ISPAD! Ponovo "na meti" Romi
Foto: ATA Images/Ustupljena fotografija/Wikipedia


Unija Roma Srbije izrazila je, kako su na naveli u saopštenju, "duboko zgražavanje i gorčinu zbog kontinuiranog i nečuvenog ponašanja doktora i narodnog poslanika Branimira Nestorovića". Unija je saopštila da Nestorović ponovo širi mržnju prema Romima na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

U apelu u kom se poziva na reakciju državnih institucija, Unija Roma navodi da su "ponovo svedoci sramotnog vređanja romske zajednice od strane doktora i poslanika Nestorovića", tokom gostovanja na televiziji Happy u jutarnjem programu, gde je ponovo uvredio romsku zajednicu koristeći neprihvatljive i uvredljive izraze "Cigani".

- Došlo je do kraja kada mora ko Cigani na suđenju…- izjavio je Nestorović.

- Napominjemo da prethodni incidenti u kojima je Nestorović iznosio rasističke izjave iz Narodne skupštine Republike Srbije prema Romima nisu naišli na adekvatnu reakciju. Nečinjenje nadležnih organa predstavlja opasnu nemoć koja podstiče ponovna vređanja i širi atmosferu netrpeljivosti. Ovakvi incidenti ne samo da povređuju dostojanstvo romske zajednice, već i šalju jasnu poruku da političari mogu slobodno iznositi uvredljive izjave bez ikakvih posledica - ističe se u saopštenju.

Ostavite komentar