Vesti > Politika

RASPAD U POKRETU MI GLAS IZ NARODA: Ljepojević optužio Nestorovića da laže!

Ljepojević je objasnio šta će sada činiti oni koji su ostali u Pokretu

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

22/02/2024 > 10:04

podeli vest:

RASPAD U POKRETU MI GLAS IZ NARODA: Ljepojević optužio Nestorovića da laže!
Foto: Printscreen/Youtube/K1 televizija


Na sastanku je bilo tako da su oni napustili pokret, tačnije dr Branimir Nestorović je postavio uslov da on bude predsednik stranke koja je sada u formiranju, i da ukoliko ne bude predsednik stranke, on će napustiti pokret, što se i desilo, izjavio je danas Siniša Ljepojević iz pokreta "Mi - glas iz naroda".

- Pošto je većina osnivača bila protiv tog njegovog predloga, i pošto njegov predlog nije prošao on je onda ustao i rekao da napušta pokret i da će osnovati svoju stranku. Za njim je izašao Pavić. Ne znam zašto je njima potrebno da sada govore neistine da su oni samo napustili sastanak. Ovo je bilo na satsanku i ja sam bio na tom sastanku - objasnio je on za Tanjug.

 

Ljepojević kaže da je Nestorović bio nosilac liste "Mi - glas iz naroda"  za republičke i gradske izbore, ali da nije vlasnik pokreta i da je izašao iz pokreta, što znači da je pokret ostao, kao i većina osnivača, i da je pokret nastavio da radi.

- Nestorović i Aleksadnar Pavić imaju pravo da osnuju svoju stranku, to je njihova odluka, ali pokret 'Mi - glas iz naroda' nastavlja da radi. Pošto su oni poslanici izabrani na listi 'Mi - glas iz naroda' oni sada u parlamentu Srbije imaju pravo da osnuju svoju poslaničku grupu i na taj način deluju u parlamentu - naveo je on.

 

Odgovarajući na pitanje da li je osim Nestorovićevog ultimatuma posotjalo još razloga za razlaz i da li je ponuda naprednjaka da sa njima formiraju vlast u Beogradu jedan od tih razloga, Ljepojević je rekao da on lično ne zna ništa o tim ponudama i dodao da je sam povod nesporazuma da dvojica osnivača izađu pokreta bio lična netrepeljivost između nekih članova pokreta, nakon čega su se iskonstruisale priče koje, smatra on, nisu tačne.

- One su poslužile za izbijanje nesporazuma, čak je bilo i pokušaja fizičkog obračuna. šta je pozadina, da li iza toga postoji neki projekat, ja zaista ne znam ali ima mnogo sumnji oko toga - dodao je on.

Kada je reč o Skupštini Srbije, Ljepojević je istakao da će odbornici pokreta "Mi - glas iz naroda" delovati u duhu i u skladu opredeljenja pokreta na osnovu kojih je i dovoljan broj ljudi glasao da uđu u parlament.

- Mi ćemo svoju poslaničku grupu, koja će da bude odvojena od ove druge poslaničke grupe sa Nesotrovićem i Pavićem, nastaviti. Nastavićemo dalju izgradnju infrastrukture, preregistraciju pokreta u političku stranku koja će imati kolektivno rukovodstvo. To je bio jedan suštinski princip od osnivanja pokreta, da ne ličimo na druge, da nemamo izrazite lidere nego da smo kao osnivači svi zajedno - izjavio je on.

Smatra da će postojati veliko razočarenje kod birača zbog rascepa u pokretu, ali dodaje da će nastaviti da se trude da opravdaju poverenje glasača.
 

Ostavite komentar