Vesti > Srbija

Ministarka prosvete: Moguće da je nož detetu i ubačen u RANAC, ISPITAĆEMO SVE!

Popodnevna smena u školi danas radi normalno

Izvor: K1info/kurir.rs

23/02/2024 > 14:25

podeli vest:

Ministarka prosvete: Moguće da je nož detetu i ubačen u RANAC, ISPITAĆEMO SVE!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Učenici koji pohađaju Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru pušteni su sa nastave nakon što je jedan od đaka prijavio školskom čuvaru da je kod učenika osmog razreda nađen nož, a ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović napustila je prostorije ove školske ustanove, kada je po saznanju o incidentu došla odmah na lice mesta.

- Direktor i školski policajac su obavešteni čim se saznalo da je pronađen nož u rancu jednog od učenika, odmah su reagovali, a u skladu s tim preduzete su sve mere. Međutim, još uvek se ništa ne zna, iz tog razloga ne govorimo o učeniku, već o pronađenom nožu, jer možda je njemu nož ubačen u ranac, a da to nije znao. U svakom slučaju radi se na tome da se nastavi sa radom škole, a sve što bude trebalo naknadno, biće primenjeno kako bi se obezbedila sigurnost učenika i svih ovde - izjavila je Đukić Dejanović.

Kako je ministarka naglasila, popodnevna smena već normalno funkcioniše. A u prvoj smeni je većina nastava radila regularno.

- Naravno bilo je onih koji nastavili sa radom, ali bilo je i onih koji su odreagovalo ljudski - rekla je Đukić Dejanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Reporter sa lica mesta javlja i da su uznemireni roditelji, braća i sestre došli po decu.

Podsetimo, u ovoj školi na Vračaru 3. maja dogodio se nezapamćeni masakr kada je učenik sedmog razreda K.K. ubio 9 svojih drugara i čuvara škole.

Ostavite komentar