Vesti > Srbija

SADA I ZVANIČNO: Mi - Glas iz naroda neće podržati formiranje vlasti u Beogradu

Osnivač Jovan Janjić je rekao da je većina poslanika u Skupštini ostala verna Pokretu, kao da je većina članova podržala Pokret.

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

22/02/2024 > 14:04

podeli vest:

SADA I ZVANIČNO: Mi - Glas iz naroda neće podržati formiranje vlasti u Beogradu
Foto: rina/wikipedia


Predstavnici pokreta Mi - Glas iz naroda saopštili su danas da neće podržati formiranje vlasti u Beogradu i da ostaju pri stavu da je potrebno ići na nove izbore. Na konferenciji za štampu Pokreta osnivači su saopštili da će nastaviti rad i da je u toku proces formiranja stranke koja neće imati klasičnu infrastrukturu već kolektivno rukovodstvo.

-Mi smo odlučni da prerastemo u političku stranku, taj proces je u toku. Politička stranka neće imati klasičnu infrastrukturu. Imaće kolektivno rukovodstvo. To će biti pet preostalih osnivača. Imaće izvršni odbor i skupštinu, ali neće imati onaj glavni odbor koji je neka paralelna vlast lidera stranaka. Mi nemamo lidera stranke. Imamo kolektivno rukovodstvo koje mi zovemo veće-, rekao je na konferenciji za štampu jedan od osnivača Siniša Ljepojević.

Foto: ATA Images

 

Ljepojević je dodao da će se Mi - glas iz naroda u nastavku rada oslanjati na one principe koji su usvojeni i objavljeni pre Republičkih i lokalnih izbora.

 

-Iz onoga što se u međuvremenu događalo mi koji smo ostali u pokretu, treba da izvučemo neke pouke i da uradimo neke stvari koje bi mogle u najvećoj meri eliminisati probleme-, rekao je Ljepojević.

Osnivač Jovan Janjić je rekao da je većina poslanika u Skupštini ostala verna Pokretu, kao da je većina članova podržala Pokret.

-Nastavljamo pod ovim istim imenom. Imamo svoj logo i svoj žig koji je zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu-, rekao je Janjić.

Konferenciji za štampu prisustvovali su osnivači Dragan Stanojević, Branko Pavlović, Mitar Кovač, Siniša Ljepojević i Jovan Janjić. Nosilac izborne liste "Mi-Glas iz naroda" Branimir Nestorović najavio je ranije da je nakon napuštanja pokreta "Mi - Glas iz naroda" zajedno s Aleksandrom Pavićem u procesu osnivanja nove stranke sa ljudima koji ga podržavaju.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar