Vesti > Srbija

NAJUGROŽENIJIMA NA KiM USKRAĆENA I POMOĆ SRBIJE! Zbog zabrane DINARA ograničena isplata SOCIJALNIH davanja

Građani su se u velikom broju okupili kako bi podigli novac međutim mogli su da podignu samo deo iznosa

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

20/02/2024 > 11:52

podeli vest:

NAJUGROŽENIJIMA NA KiM USKRAĆENA I POMOĆ SRBIJE! Zbog zabrane DINARA ograničena isplata SOCIJALNIH davanja
Foto: K1info/Anica Ninković


Zbog odluke vlasti u Prištini da zabrani promet i ulazak dinara na KiM, korisnici socijalne pomoći na Kosovu i Metohiji koju isplaćuje država Srbija danas u svojim ekspoziturama nisu uspeli da podignu pun iznos socijale.

Kako su rekli, njima je na račune jutros uredno legao novac od socijalne pomoći koju uplaćuje Beograd, ali su najugroženiji Srbi sa KiM danas mogli da podignu ogranučen iznos novca, svega 10.000 dinara socijalne pomoći zbog manjka dinara na KiM, piše TV Most.

Oni su se u velikom broju okupili ispred svojih ekspozitura u Kosovskoj Mitrovici kako bi podigli novac koji im sleduje, međutim mogli su da podignu samo deo iznosa zbog nedostatka srpske valute na KiM.

Priština je zabranila ulaz dinara u dva navrata od početka meseca i stupanja na snagu uredbe o zabrani prometa dinara.

Korisnici sa kojima smo razgovarali ogorčeni su zbog zabrane dinara i pitaju kako će da prežive mesec. U Gračanici nema gužve, jer nema ni dinara za isplatu.

Građani ipak sporadično dolaze da se raspitaju kada će moći da podignu svoja primanja. Ista je situacija i u Leposaviću.

Socijalnu pomoć za najugroženije stanovnike, dečji roditeljski dodatak od države Srbije na Kosovu prima oko 30.000 korisnika.

Ostavite komentar