Vesti > Srbija

Vučić: Ni Partizan, ni Zvezda ne bi postojali kao KOŠARKAŠKI KLUBOVI DA NIJE države

Vučić se osvrnuo na izjave Željka Obradovića

Izvor: K1info/telegraf.rs

18/02/2024 > 12:05

podeli vest:

Vučić: Ni Partizan, ni Zvezda ne bi postojali kao KOŠARKAŠKI KLUBOVI DA NIJE države
Foto: Printscreen


Košarkaši Partizana su poraženi u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde sa 85:79, čime su izgubili i drugi trofej u sezoni, dok je posle meča dosta kontroverzi izazvao i Željko Obradović, trener Partizana na konferenciji za medije.

On je na konferenciji govorio o izuzetno lošoj organizaciji, odnosno, požalio se na neiskusne sudije, dok je imao opasku i na račun prozivanja da je "Partizan državni projekat".

Željko je indirektno tu loptu prebacio na stranu Zvezde.

- Od trenutka kada sam došao krenula je ta neka priča o Partizanu kao državnom projektu. Ne postoji veća laž izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto: Molim ljude iz kluba da izađu sa svim podacima i da se vidi tačno crno na belo kako smo mi to državni projekat i kako sam ja to državni projekat. Nek izađu slobodno i kažu. To je najveća laž ikada izgovorena. S druge strane ja sam kao trener osvojio mnogo trofeja, najponosniji sam na onaj ABA lige od prošle godine jer znam gde radim i koliko je teško to uraditi - kazao je Obradović.

Međutim, sada mu je na to odgovorio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je gostovao na Prvoj.

- Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se dešava svaki dan. I od Crvene Zvezde neretko. Jer je Bogom dano da budete protiv države, i da kad postignete uspeh kažete da je to uprkos državi, takve su i navijačke pesme. Istina je da ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države. Nijedan klub u Evropi nema takvu podršku od države kao Partizan i Crvena zvezda. Govorim i o Telekomu, NIS-u...

- Država moli i traži da budu pomognuti da bi bili uspešniji. Plaćamo enormne sume novca. Izlazimo im u susret oko poreza, država privatnicima kaže da podrže klubove za koje ne navijaju. Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu, potpuno bi propao kao klub. Svaki put smo plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. godine i tad nije igrala Evropu. Mi nemamo privatne klubove i zato moram da trpim sve uvrede. Ne mogu oni da čestitaju sportski onom drugom, ali uvek je neko drugi kriv, neko je naredio... Pošto ste tražili, ja sam jednog bankara molio da pomogne jednom klubu, a navija za suprotni klub, i obrnuto...- kazao je Vučić.

- Volite da uzmete pare, a da pričate da je ovaj drugi miljenik. Postojali ne bi bez države i nemoj da vas lažu, od svih akcija od skupljanja para za porez ni dinar nisu uplatili. Životom garantujem, na današnji dan dužni su šest miliona evra, a Zvezda jedan milion i dvesta evra - rekao je Aleksandar Vučić.

Ostavite komentar