Vesti > Srbija

Najnovije informacije o STANJU POVREĐENIH radnika u POŽARU u Lučanima! Evo kakve POVREDE IMAJU

U vojnoj fabrici Milan Blagojević juče je na jednom pogonu došlo do požara

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/02/2024 > 09:41

podeli vest:

Najnovije informacije o STANJU POVREĐENIH radnika u POŽARU u Lučanima! Evo kakve POVREDE IMAJU
Foto: RINA


Kako je potvrđrno Telegrafu iz Opšte bolnice u Čačku, stanje šest povređenih pacijenata u jučerašnjem požaru koji se dogodio u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima je stabilno.

- Četiri pacijenta koja su juče primljena na hirurgiju danas se puštaju na kućno lečenje i konstatovane su im lakše telesne povrede - rekli su iz bolnice.

Dva pacijenta koja su primljena u Jedinicu intenzivne nege, prebačena su na odeljenje hirurgije.

- Oni se zadržavaju još par dana na daljem lečenju na odeljenju hirurgije - rekli su.

U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima juče je na jednom pogonu došlo do požara. Povređeno je šest radnika pogona, od kojih su četvoro lakše. Intervenisala je njihova jedinica, koja radi pri fabrici. Meštani kažu da je iz fabrike izašlo pet saniteta Hitne pomoći, a video se i gust dim.

Posle eksplozije u pogonu fabrike u Lučanima se oglasila i portparolka fabrike Milka Jovanović Božić.

Foto: K1info/Branko Lukić

 

- Jutros oko 9.20 došlo je do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, i to u fazi gnjetenja proizvoda, što je završni deo procesa odnosno pražnjenje gnjetelice - rekla je ona.

Istakla je da je reč o požaru, a ne eksploziji.

- To je požar, nije eksplozija. Požaru koji su svojstveni u ovako opasnoj proizvodnji i predviđeni tehnološkim postupkom za tu vrstu proizvodnje. Najbitnije, od šestoro povređenih koji su zbrinuti u DZ u Lučanima i poslati u Opštu bolnicu u Čačak, niko nije životno ugrožen. Četvorica će sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržani još neko vreme - rekla je ona.

Otkrila je šta su pokazali snimci video nadzora.

- Snimci video nadzora pokazali su da nije bilo povreda radne discipline i bezbednosti i zaštite na radu ni od strane preduzeća ni do strane zaposlenih radnika. Radnici su bili opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom - rekla je ona.

Kako kaže, taj deo pogona mora sačekati sam uzrok požara, odnosno stručne službe će odlučiti posle pregleda lica mesta kada će taj deo pogona nastaviti da radi.

 

Ostavite komentar