Vesti > Srbija

Prvi VIDEO VOJNE FABRIKE "Milan Blagojević" nakon EKSPLOZIJE!

Ispoštovana je celokupna procedura, sva zaštita i bezbednost na radu, saopštili su iz fabrike

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

07/02/2024 > 11:24

podeli vest:

Prvi VIDEO VOJNE FABRIKE "Milan Blagojević" nakon EKSPLOZIJE!
Foto: K1info/Branko Lukić


Predstavnik fabrike "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima Milka Jovanović Božić izjavila je da je u toj fabrici danas došlo do požara u kome je povređeno šest radnika, od kojih će četvoro u četvrtak biti pušteno na kućno lečenje, dok će dva radnika biti zadržana u čačanskoj bolnici još nekoliko dana.

U izjavi za Tanjug Jovanović Božić je rekla da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnječenja proizvoda, u samoj završnoj fazi.

- Moram da napomenem da je došlo do požara, a ne do eksplozije, jer to su dve sasvim različite stvari. Tom prilikom povređeno je šest radnika. Niko od njih nije životno ugrožen, nakon ukazane lekarske pomoći u domu zdravlja u Lučanima, prebačeni su u Čačansku bolnicu, i upravo smo dobili informaciju da će četvorica od njih sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržana još neki dan u Čačanskoj bolnici - rekla je Jovanović Božić.

 

Istakla je da je rano pričati o tome šta je uzrok požara i da će o tome govoriti kada nadležne institucije, službe i komisije odrade svoj deo posla. 

- Ono što sa sigurnošću sada možemo da kažemo, to je da je, pošto postoji videonadzor, sigurno ispoštovana celokupna procedura, sva zaštita i bezbednost na radu, kako od strane preduzeća, tako i od strane povređenih i zaposlenih radnika - rekla je Jovanović Božić.
 

Ostavite komentar