Vesti > Srbija

Snažimo vojsku da bi SAČUVALI ZEMLJU, nikoga NE UGROŽAVAMO: Vučić o NAORUŽANJU, spomenuo i OBAVEZNI VOJNI ROK

Vučić je istakao da "glavni aduti" VS nisu prikazani danas u Topčideru, već da će biti prikazani na Dan državnosti, 15. februara u Nišu

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

30/01/2024 > 14:30

podeli vest:

Snažimo vojsku da bi SAČUVALI ZEMLJU, nikoga NE UGROŽAVAMO: Vučić o NAORUŽANJU, spomenuo i OBAVEZNI VOJNI ROK
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska prikaza opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider da se u vojsku ulaže kako bi se sačuvala i branila zemlja, iako je neutralna i nikoga ne ugrožava.

- U današnjim uslovima, ako nemate dovoljno snažnu vojsku nećete imati ni zemlju ni državu, i onaj ko to ne razume, ja ne mogu da mu objasnim. Kada pogledate koliko se naoružavaju svi oko nas, i čime i kako, mi u skladu sa tim moramo da osnažimo našu odbranu i naš koncept tzv. totalne odbrane - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara za šta se Srbija sprema.

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Istakao je da Srbija mora da bude spremna, iako je neutralna zemlja koja nikoga ne ugrožava. 

- Mi smo neutralni nikoga ne ugrožavamo, samo su nama ugrozili teritorijalni integritet. U savremenom svetu, kao što vidite, ludilo se nastavlja svakog dana i ne zna se kad će da stane. A ja se plašim da će da bude lošije. Ovim što radimo, čuvamo našu zemlju - rekao je Vučić. 

Predsednik je rekao da je danas razgovarao o uvođenju obaveznog vojnog roka i da su mu predstavnici Generalštaba i Ministarstva odbrane izneli uverljivu argumentaciju da je to potrebno. 

- Da li će biti 90, 100, 110 dana, videćemo. Važne su i finansijske i logističke pretpostavke, ali ćemo razgovarati. Moraju do 1. maja da mi dostave sve njihove predloge, posle toga ću sa vojnim kabinetom i Generalštabom da i sa Vladom da vidim, da donesemo konačnu odluku, koja ako bi bila pozitivna, išla bi pred Narodnu skupštinu - rekao je predsednik. 

Vučić je istakao da "glavni aduti" VS nisu prikazani danas u Topčideru, već da će biti prikazani na Dan državnosti, 15. februara u Nišu i drugim gradovima.

- Videćete i 'Repelent', zatim 'FK-3', uskoro 'HQ-17' i mnogo toga - najavio je Vučić.



 

Ostavite komentar