Vesti > Srbija

Brnabić razgovarala sa ruskim ministrom zdravlja: Ulaganja u ZDRAVSTVO ključni prioritet Srbije

Premijerka se zahvalila na velikoj finansijskoj podršci ali i ulaganjima u inovacije i digitalizaciju sistema

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

29/01/2024 > 18:22

podeli vest:

Brnabić razgovarala sa ruskim ministrom zdravlja: Ulaganja u ZDRAVSTVO ključni prioritet Srbije
Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ


Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom zdravlja Ruske Federacije Mihailom Muraškom, saopšteno je iz Vlade Srbije. Brnabić je Murašku prenela zahvalnost na kontinuiranoj podršci Moskve očuvanju teriorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Kada je u pitanju unapređenje zdravstvenog sistema Srbije, Brnabić je istakla da će ulaganja u ovaj sektor ostati jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, navodeći da će podrška biti nastavljena, kako kroz kroz finansijsku podršku, tako i ulaganja u inovacije i digitalizaciju ovog sistema.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

 

Predstavljajući rezultate koje njegova zemlja ostvaruje, ministar zdravlja Ruske Ferderacije, istakao je važnost unapređenja primarne zdravstvene zaštite, podrške razvoju inovacija, kao i digitalizacije zdravstvenog sistema koji daje izuzetne benefite.

Ministar Muraško naglasio je da su za precizniju dijagnostiku i efikasnije lečenje pacijenata neophodna ulaganje u proizvodnju inovativnih lekova.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

 

U okviru dvodnevne posete, sa delegacijom Ruske Federacije u Srbiji borave i predstavnici najznačajnijih zdravstvenih institucija te zemlje - Federalne državne budžetske ustanove (FDBU) „Nacionalni medicinski istraživački centar radiologije (NMIC), FDBU "NMIC onkologije N. N. Petrov", Ruske dečije kliničke bolnice, Ruskog nacionalnog istraživačkog medicinskog univerziteta N. I. Pirogov, "NMIC hirurgije A. V. Višnjevskij", "Rusatom Healthcare" – ustanove za razvoj i međunarodno poslovanje i Asocijacije ruskih farmaceutskih proizvođača.

Sastanku je prisustvovala ministarka zdravlja Srbije Danica Grujučić, kao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Ostavite komentar