Vesti > Srbija

Pravi UZROK NESREĆE u Aleksincu OTKRIĆE ISTRAGA: Fabrika Magna danas NE RADI!

Očekuje da stigne ekipa iz Niša koja će izvršiti odgovarajuća merenja kako bi se utvrdio tačan uzrok

Izvor: K1info/Tanjug

18/01/2024 > 13:37

podeli vest:

Pravi UZROK NESREĆE u Aleksincu OTKRIĆE ISTRAGA: Fabrika Magna danas NE RADI!
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević izjavio je danas da niko od radnika koji su se otrovali u fabrici Magna u Aleksincu nije životno ugrožen i dodao da će pravi uzroci nesreće istragom da se otkriju.

On je novinarima rekao da će pravi uzroci trovanja biti poznati u toku dana, jer se očekuje da stigne ekipa iz Niša koja će izvršiti odgovarajuća merenja kako bi se utvrdio tačan uzrok.

- Pohvalio bih ekipe Doma zdravlja i Opšte bolnice u Aleksincu jer su pravovremeno reagovali. Povukli su sve ljude da što pre pregledaju radnike, pohvalio bih i rukovodstvo firme jer su prekinuli proizvodnju i sve radnike izveli iz hale dok se ne utvrdi pravi uzorak - izjavio je Radičević. 

Radičević je objasnio da zbog trovanja radnika fabrika Magna trenutno ne radi. 

- Prva smena nije jutros krenula da radi, 99 odsto neće raditi ni druga smena, a o tome da li će raditi treća smena znaćemo od momenta kada budemo imali prave analize - naveo je predsednik opštine Aleksinac. 

Foto: Tanjug printscreen

Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić rekao je da je u Hitnoj pomoći Aleksinac pregledano 104 radnika, od kojih je 51 upućeno u bolnicu na interno odeljenje. 

- Od tog broja četiri su zadržana na bolničkom lečenju, još sedam ili osam pacijenata je ostalo da primi infuzionu terapiju i lekove - ukazao je Vidić. 

 

Kako je rekao, svi radnici su stabilnog zdravstvenog stanja. 

- Od ova četiri koja su ostala u bolnici dva će biti puštena u toku dana, verovatno i druga dva, uradićemo dodatna ispitivanja ali nisu životno ugroženi, stabilnog su zdravstvenog stanja. Četiri pacijenta su poslata u Klinički centar Niš odakle imamo informaciju da su tri zadržana na lečenju, a jedan je otišao na lični zahtev kući, svi su dobro i verovatno će i oni biti pušteni kući - objasnio je Vidić. 

Na pitanje zbog čega je deo radnika zadržan, Vidić je rekao da je to zbog izraženih simptoma trovanja disajnih organa. 

- To je kašalj, nadražaj na kašalj, grebanje u grlu, malaksalost, bledilo. Neki su imali i glavobolju, bilo je nekoliko pacijenata sa stomačnih tegobama, ali sve se to uklapa u simptomatologiju -  objasnio je Vidić. 

 

Ostavite komentar