Vesti > Srbija

HEMIJSKA ISPARENJA "pokosila" 35 RADNIKA u Aleksincu: DIREKTOR BOLNICE otkrio u KAKVOM SU STANJU povređeni

Direktor Opšte bolnice Aleksinac dr Goran Vidić za naš portal je potvrdio da će, najverovatnije, svi radnici biti pušteni na kućno lečenje

Izvor: K1info

Autor: Katarina Milanović

18/01/2024 > 10:51

podeli vest:

HEMIJSKA ISPARENJA "pokosila" 35 RADNIKA u Aleksincu: DIREKTOR BOLNICE otkrio u KAKVOM SU STANJU povređeni
Foto: YouTube printscreen/TV ZONA PLUS (HD) - ZVANIČNI KANAL/Freepik


U fabrici "Magna" sinoć oko 20 časova došlo je do trovanja hemijskim isparenjima, a simptome mučnine osetilo je 35 radnika koji su se odmah javili lekaru.

Prema prvim informacijama, probleme je napravilo isparenje lepka prilikom postavljanja podnih obloga.

U UKC Niš sinoć je primljeno šestoro radnika, od čega je troje zadržano na bolničkom lečenju, dok se u Opštoj bolnici u Aleksincu trenutno nalazi četvoro ljudi. 

Direktor Opšte bolnice Aleksinac dr Goran Vidić za naš portal je potvrdio da će, najverovatnije, svi radnici biti pušteni na kućno lečenje.

- Kod nas u bolnici na lečenju je četvoro radnika i mi očekujemo da će oni ovog prepodneva, ili najkasnije u toku dana biti pušteni na kućno lečenje - rekao je on.

Oni su van životne opasnosti.

- U jutarnjoj viziti svo četvoro radnika bilo je dobro, stabilnog zdravstvenog stanja i što je najvažnije  - van životne opasnosti. Biće urađene još neke dodatne analize i ako parametri budu dobri, kao što očekujemo da će biti, oni će biti otpušteni - rekao je dr Vidić za K1info portal.

Kako nam je rekao direktor bolnice u Aleksincu, juče je četvoro radnika fabrike "Magna" iz ove zdravstvene ustanove prebačeno u UKC Niš.

Foto: printscreen Google maps

 

U klinički centar u Nišu juče je primljeno ukupno šest osoba, od kojih je na bolničkom lečenju zadržano troje.

Kako je navedeno iz UKC Niš, odmah nakon prijema, svi pacijenti - četiri ženske osobe i dva muškarca - hitno su dijagnostički obrađeni, primenjena je terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining. Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije su zadržane dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). 

Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni. Tokom noći, nakon svih procedura na kućno lečenje, u potpuno stabilnom stanju otpuštene su dve osobe - pacijent S. N. (23) i pacijentkinja S. J. (25). Kad je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M.S. (20), ona je još odmah nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući.

Lekari UKC Niš, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći. 

Podsetimo, svi radnici iz fabrike sinoć su evakuisani, a ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike.

Ostavite komentar