Vesti > Srbija

U Kosovskoj Mitrovici POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA za SMENU gradonačelnika! Evo koliko ih je potrebno

U Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku inicijatori peticije imaju rok do 22. januara za prikupljanje, a u Zvečanu još 5 dana

Izvor: K1info/Tanjug

17/01/2024 > 10:35

podeli vest:

U Kosovskoj Mitrovici POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA za SMENU gradonačelnika! Evo koliko ih je potrebno
Foto: K1info/Anica Ninković


U Kosovskoj Mitrovici u devet časova počelo je prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića.

Veliki broj građana pristiže u sportsku halu u Kosovskoj Mitrovici kako bi potpisali peticiju, a prema rečima Sanje Krtinić iz inicijative građana, očekuje se da kota od potrebnih 20 odsto potpisa od ukupnog broja upisanih birača bude dostignuta najkasnije sutra.

- Treba da sakupimo 3.640 potpisa i moja slobodna procena je da ako to ne uradimo danas, da ćemo to sigurno uraditi sutra - rekla je ona.

Dodala je da građani Kosovske Mitrovice godinu dana čekaju da smene nelegitimno izabranog gradonačelnika.

- Mi u ovom gradu već godinu dana čekamo smenu gradonačelnika koji je izabran potpuno nelegitimno i ne predstavlja interese našeg naroda i ostalih zajednica koji žive ovde u Kosovskoj Mitrovici - rekla je ona.

U Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku inicijatori peticije imaju rok do 22. januara da prikupe potrebne potpise, a u Zvečanu još pet dana.

Foto: K1info/Anica Ninković

 

U administrativnom uputstvu donetom prošle godine, 20 odsto upisanih birača mora da potpiše peticiju.

Ako potpis peticije potvrdi najmanje 20 odsto upisanih birača, u procesu glasanja najmanje 50 odsto mora da glasa za smenu gradonačelnika.
 

Ostavite komentar