Vesti > Srbija

Kurtijevi TERORISTI izvršili PRETRES na 7 lokacija na severu KiM: Objavljen SPISAK "pronađenog" ORUŽJA, nema UHAPŠENIH

Da li su separatisti iz Prištine sami podmetnuli oružje, pitanje je na koje nećemo dobiti odgovor

Izvor: K1info/Tanjug

14/10/2023 > 18:02

podeli vest:

Kurtijevi TERORISTI izvršili PRETRES na 7 lokacija na severu KiM: Objavljen SPISAK "pronađenog" ORUŽJA, nema UHAPŠENIH
Foto: TANJUG/ DOPISNIK KIM/ bg


Terorističke jedinice Prištine izvršile su danas pretrese na ukupno sedam lokacija na severu Kosova i Metohije, u vezi s događajima u Banjskoj 24. septembra, izjavio je takozvani zamenik direktora policije za region Mitrovica - Sever Veton Eljšani.

On je precizirao da su pretresi izvršeni na četiri lokacije na severu Kosovske Mitrovice, na dve u Zvečanu i na jednoj u Banjskoj po, kako je naveo, nalogu suda, prenosi Radio Kontakt Plus.

Prilikom ovih provera, u podrumu jednog od tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice, "pronađena" je veća količina municije, kalašnjikov, zolja, eksploziv, navela je policija na Facebooku - mada ne treba zanemariti mogućnost da su teroristi sami podmetnuli svoje oružje, kako bi još jednom pokazali da su Srbi negativci.

Pronađeno je i zaplenjeno, prema njihovim navodima, 87 komada eksploziva tipa TM 100, tri ručna bacača granata (zolje), jedna AK-47 automatska puška, jedna protivpešadijska mina tipa MRUD, 14 šaržera, municija različitih kalibra, 63 električna detonatora, 23 mehanička detonatora, jedan sat za aktivaciju, jedna ručna bomba M79, radijske veze, medicinska oprema, pancir, gas maska i drugo.

Teroristi obučeni u uniforme policije su naveli da su u ovim kontrolama učestvovali i zvaničnici Euleksa, kao i da su u jednom od tri solitera bili prisutni EOD (policijski odredi za uklanjanje bombi) i timovi policije i Kfora.

 

Ostavite komentar