Vesti > Srbija

UPOZORENJE ZA VOZAČE! Sneg i LED na putevima, ne krećite nigde bez OPREME

Na snazi su zimski uslovi za vožnju, stoga su moguća i proklizavanja vozila, usporite

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

09/01/2024 > 08:25

podeli vest:

UPOZORENJE ZA VOZAČE! Sneg i LED na putevima, ne krećite nigde bez OPREME
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Sneg koji od juče pada promenljivog intenziteta u većini krajeva Srbije doneo je zimske uslove vožnje, ahladno vreme i opasnost od poledice uz moguće proklizavanje vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Preporučuje se da se za duža putovanja koristi dnevna svetlost, a na put ne treba kretati ukoliko vozilo nije pripremljeno za zimske uslove.

Danas ledeni dan, očekuje se lokalna pojava poledice. Dnevna temperatura od minus 3 do 0 stepeni Celzijusovih, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti malo toplije, upozorava RHMZ.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Stanje na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Teretna vozila na graničnom prelazu Šid zadržavaju se četiri sata, na Batrovcima tri, na Kelebiji dva sata, a na Horgošu 90 minuta.

Na graničnom prelazu Bačka Palanka normalizovan je saobraćaj za putnička vozila, kao i za teretna ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš radiće u vremenu 07-24, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 14. januara. Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 16. januara. Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara od 00-24 časa.

Ostavite komentar