Vesti > Srbija

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Prosečna plata u Srbiji će do polovine 2025. dostići 1.000 evra

On je obišao radove na tunelu Iriški venac na Fruškogorskom koridoru

Izvor: K1info/Tanjug

02/01/2024 > 11:30

podeli vest:

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Prosečna plata u Srbiji će do polovine 2025. dostići 1.000 evra
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska radova na tunelu Iriški venac na Fruškogorskom koridoru, da će prosečna plata u Srbiji do polovine 2025. godine dostići 1.000 evra.

- Pre svega, srećna Nova godina svim ljudima u našoj zemlji. Dobro zdravlje, želim svima uspeh i veliki napredak Srbije, kao i bolji životni standard i obezbedićemo to - rekao je on.

- Dakle, sredinom 2025. godine, u maju ili junu, prosečna plata u Srbiji će biti 1.000 evra. Ja verujem da je to nešto što su generacije sanjale, da ćemo uspeti u tome, da će inflacija biti spuštena na nivo od tri odsto, da ćemo takođe deficit dalje da spuštimo, a koji je sada 2,2-2,3 odsto i mnogo niži od predviđenog. Tako da sam baš zadovoljan po tom pitanju - rekao je on.

Što se puteva tiče, naglasio je da ćemo ove godine otvoriti 167 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, u vrednosti od gotovo dve milijarde evra.

- Samo ove godine u vrednosti od dve milijarde evra će biti završenih autoputeva i brzih saobraćajnica. Time ne mogu da se pohvale ni mnogo bogatije, ni mnogo moćnije zemlje od naše Srbije. Stvarno sam zadovoljan zbog toga i čestitam radnicima kineske kompanije CRBC, koji vredno rade na najdužem tunelu u Srbiji od 3,48 kilometara - rekao je on.

 

Ostavite komentar