Vesti > Srbija

Kako da platite RAČUN ZA STRUJU? Budite spremni da su ZATVORENI ŠALTERI EDB-a, a ne radi ni sajt

Pored šaltera i portala Uvid u račun, računi mogu da se plate na još nekoliko mesta

Izvor: K1info/nova.rs

Autor: Mina Duduković

26/12/2023 > 10:46

podeli vest:

Kako da platite RAČUN ZA STRUJU? Budite spremni da su ZATVORENI ŠALTERI EDB-a, a ne radi ni sajt
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Računi za struju pristižu na adrese potrošača, međutim ono što je problem jeste to što su pojedini šalteri EDB-a zatvoreni, a sajt ne radi, tako da potrošači moraju da se služe "alternativnim" načinima plaćanja, jer se Elektroprivreda oporavlja od hakerskog napada na sajt.

Kako platiti račun?

Pored šaltera i portala Uvid u račun, računi mogu da se plate na još nekoliko mesta. Prva adresa je JP “Pošta Srbije”, odnosno njihovi šalteri. Takođe, svi potrošači svoje račune mogu da plate na šalterima banaka. Pored toga, uplata je moguća i na ostalim naplatnim mestima, poput menjačnica koje su ovlašćene za platni promet.

Za one potrošače koji preferiraju onlajn plaćanje ili jednostavno nemaju vremena da odu do pošte ili banke mogu to da obave, kako se navodi na sajtu EPS-a, i preko e-banking ili m-banking aplikacija.

Šta ako račun nije stigao?

S obzirom na to da novembarski računi ipak još uvek nisu stigli svim potrošačima, ova rešenja nisu moguća baš za sve potrošače.

U tom slučaju, EPS je saoštio da ko do 30. decembra uplati iznos prethodnog, oktobarskog računa, mogu da ostvare popust, mada nisu precizirali koliki bi popust bio.

Iako je najavljeno povećanje cene struje od 9,28 odsto u novembru, pojedini potrošači u Beogradu dobili su neprijatno iznenađenje kada su računi konačno pristigli, jer iznos nije bio desetak odsto veći.

 

 

Ostavite komentar